Лайм

Як почистити праску від тканини, що пригоріла: топ-3 ефективні лайфхаки

Спробуйте зробити це у домашніх умовах

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися народні засоби. І якщо ви вже знаєте, як позбавитися від плям і неприємного запаху кухонних рушників, радимо також взяти на замітку кілька порад, як почистити праску від нагару. theLime ділиться з вами простими лайфхаками.

Фото: pinterest.com

Оцет

Є кілька способів, як почистити праску за допомогою оцту:

    1. У склянці води розводимо 2 ст. л. оцту. Змочуємо тканину цим розчином і протираємо злегка підігріту підошву праски.

    2. Також для очищення можна використовувати оцет, а посилити ефект нашатирним спиртом. Беремо одну порцію нашатиря і змішуємо з порцією оцту. Протираємо отриманим розчином підошву праски. Такий засіб допоможе в тому випадку, коли захисний шар забруднений вапняними відкладеннями.

    3. Розводимо в однакових пропорціях воду та оцет. Заповнюємо розчином резервуар приблизно на 30%. Вмикаємо праску та чекаємо приблизно 10 хвилин. Потім ставимо її горизонтально, випускаємо пару, натискаючи кнопку. Продовжуємо виконувати ці дії, доки бруд не перестане виходити з резервуару. В кінці заливаємо чисту воду, щоб очистити резервуар від залишків забруднень, цвілі та оцту.

Лимонна кислота

Лимонна кислота підходить як для внутрішньої очистки, так і для зовнішньої. Видалити відкладення всередині можна водним розчином на основі лимонної кислоти. Змішуємо 1 пакетик кислоти зі склянкою підігрітої кип'яченої води і додаємо в резервуар. Розігріваємо праску до максимуму, даємо постояти приблизно 10 хвилин. Після цього ставимо праску над невеликою мискою або каструлею і випускаємо пару, щоб з отворів вийшло вапно та іржа. Після видалення забруднень заливаємо чисту воду, що дозволяє очистити резервуар від залишків засобу та відкладень.

Мінеральна вода

Газована вода містить кислоти, соду та інші речовини, що дозволяють впоратися з накипом. Головне – використовувати не звичайну мінералку, а лікувальну воду, яка чудово видаляє відкладення. Щоб очистити прилад мінералкою, необхідно повторити такий самий алгоритм дій, як і під час очищення лимонною кислотою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павліка виїхав з України

Син Віктора Павліка Олександр живе у США разом із сином - в іншій країні чоловік займається музикою - що відомо про його життя

6 млн грн за півтори години: Дорофєєва і Лебіга вразили масштабним збором для "Азову" і Чернігова

Надя Дорофєєва і блогер Міша Лебіга випустили спільну пісню і зібрали 6 млн грн для Азову та постраждалих Чернігова

Називав Америку своїм домом: принц Гаррі розсекретив плани отримати нове громадянство

Принц Гаррі повідомив про плани отримати громадянство США - у документах герцог Сассекський вказав зміну місця проживання