Лайм

Як прибрати плями та неприємний запах кухонних рушників: прості лайфхаки для прання

Прості поради досвідчених господинь

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як позбутися неприємного запаху в мікрохвильовій печі, радимо також взяти на замітку кілька порад, як прибрати плями і запах кухонних рушників. theLime ділиться з вами простими лайфхаками.

Причини неприємного запаху від рушників:

    - неправильно вибраний матеріал (від махрових рушників на кухні краще відмовитися, тому що на них швидше накопичується бруд, вироби з бавовни – найкращий варіант);

    - не випраний вчасно виріб (рекомендується змінювати їх раз у 3 дні);

    - запах їжі або гару, що в'ївся;

    - неправильн спосіб сушіння після прання;

    - один-два рушники для всіх потреб (бажано, щоб на кухні були рушники окремо для плити, посуду та рук).

    Фото: pinterest.com

Як позбавитися від неприємного запаху кухонних рушників?

Оцет та лимонна кислота

Для оцтового розчину необхідно 250 мл оцту на 10 л води. Замочуємо рушники у цьому розчині мінімум на півгодини. Потім відправляємо рушники в пральну машину і перемо у звичайному режимі з подвійним полосканням. Якщо потрібно усунути неприємний аромат оцту, перед останнім циклом полоскання додаємо невелику кількість лимонної кислоти. Цей метод не тільки нейтралізує аромат оцту, а й сприяє очищенню пральної машинки.

Оцет

Щоб усунути запахи їжі, потрібно замочити рушники у воді з оцтом. Це можна зробити ввечері, залишивши тканину в розчині до ранку, а потім випрати як завжди в машинці.

Сода та оцет

Перед пранням у відсік для порошку додаємо 100 г соди та запускаємо прання у звичайному режимі. Перед заключним циклом полоскання заливаємо розчин, приготований на основі оцту та води. Завдяки використанню соди на рушниках не залишиться різкого аромату оцту.

Перекис водню

Готуємо розчин з додаванням перекису водню: на 6 л води, нагрітої до 80°С, додаємо 2 ст. л. перекису та 1 ст. л. нашатирного спирту. Після півгодинного замочування рушники полощемо в чистій воді.

Рослинна олія

У велику ємність наливаємо окріп, додаємо сухий відбілювач (2 ст. л.), рослинну олію (2 ст. л.) та звичайний пральний порошок (дві третини склянки). Все добре перемішуємо та замочуємо там білі рушники. Тканина може полежати в розчині до охолодження води, потім потрібно дістати і добре прополоскати у великій кількості води.

Фото: pinterest.com

Як прибрати плями з кухонних рушників?

Кухонна сіль

1 ст. л. солі розводимо у 1 л води кімнатної температури. Кладемо рушник у солоний розчин на годину, після чого перемо його разом з іншими речами в машинці. Сіль чудово видаляє плями від томатного соку, кави та жиру.

Суха гірчиця

Плями зі світлих рушників можна прибрати за допомогою сухої гірчиці. Розводимо її з водою до консистенції сметани та наносимо на плями. Залишаємо кашку на кілька годин, потім полощемо і перемо як завжди.

Відбілювач

Для того, щоб позбавитися від жирних плям, потрібно замочити кухонні рушники в теплій воді та нанести на кожну пляму відбілювач (наприклад, "Білизну"). Залишаємо на півгодини-годину в такому вигляді, а потім перемо вручну або в пральній машині.

Господарське мило

Перевірений метод виведення практично будь-яких плям і запаху: беремо господарське мило і натираємо ним рушники, кладемо їх у пакет, зав'язуємо і залишаємо на ніч. Вранці відправляємо їх у машинку чи перемо вручну. Застосовувати мило можна як для білих, так і кольорових рушників.

Засіб для миття посуду

З жирними плямами допоможе впоратися звичайний засіб для миття посуду. Замочуємо рушники у теплій воді, додаємо миючий засіб і залишаємо на кілька годин. Потім ретельно полощемо кілька разів і відправляємо у пральну машинку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil