Лайм

Наташа, що ти пила: MELOVIN жорстко відповів Могилевській на слова про три державні мови

Співак зізнався, що під час війни став русофобом

У березні Наталя Могилевська дала скандальне інтерв'ю, в якому заявила, що в Україні слід запровадити три державні мови – українську, російську та англійську.

"Я буду першою, хто після війни вимагатиме, проситиме, говоритиме, що Україна повинна мати три мови державні. Зрозуміло, що сьогодні весь світ нікуди не може подітися без англійської мови і наші діти всі її знають – для них це друга рідна мова. І половина України розмовляє російською мовою, половина України розмовляє українською мовою... Чим більше мов ти знаєш, тим більше ти людина. Але сьогодні, під час війни, українська мова - це зброя", - сказала артистка Наташі Влащенко на каналі "Україна24".

Фото: Instagram

Одним із тих, хто засудив Могилевську за таку позицію, виявився MELOVIN (Меловін). Сам співак після початку повномасштабної війни в Україні перейшов на рідну мову, і слова колеги його дуже зачепили.

"Навіщо тоді стільки людей у нас помирають за свою мову, за свою землю, за свої кордони? А мова - це великий кордон в Україні, - висловився він в інтерв'ю для "Зіркового шляху". - Чому в нас має бути ще якась мова офіційна, як говорила Могилевська? Це ж взагалі пи*дець. Як це потрібно перекрутити у себе в голові, щоб озвучити під час війни "мислю" про те, що в Україні другою державною має бути мова агресора, який напав на нашу країну?! Наташа, що ти пила?"

Зараз MELOVIN прагне ідеально вивчити українську мову та вільно спілкуватися без русизмів та помилок.

"Якщо українці не зрозуміють, наскільки важливо відмовитися від другого стандарту - російської мови, спілкування та поширення її в медіа, - це буде абсурд, - каже він. - Під час війни я таким русофобом стаю. Мені самому було гидко, коли я у Львові в магазині почув російську. Я знаю, що це російськомовні українці приїхали, але мені ставало страшно, жахливо всередині... Це як тригер для підсвідомості: той, хто зараз вбиває моїх колег, друзів, людей на передовій - це Росія, Московія з російською мовою. Тепер я не можу зрозуміти факту фрази: яка різниця, на якому говорити".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Сергія Тігіпка розкрила стать майбутньої дитини: хто народиться в сім'ї, де підростає троє синів

Вагітна дружина Сергія Тігіпка Анна Зіневич повідомила, що вони з чоловіком чекають на доньку - у сім'ї політика підростає троє синів

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві