Лайм

У врятованої в Бородянці кішки з'явився свій Instagram - що публікує незламна Шафа

Пухнаста стала символом стійкості українців у боротьбі з окупантами

У Бородянці волонтери та співробітники ДСНС врятували кішку, яка застрягла на верхньому поверсі зруйнованої російськими окупантами багатоповерхівки. Тварина два місяці просиділа в руїнах без їжі та води, і трималася за життя у пошарпаній картонній коробці.

Пухнаста малеча стала ще одним символом стійкості українців у боротьбі з рашистами. Її назвали Шафа - на честь кухонної шафки, яка вціліла і залишилася висіти на стіні повністю знищеного будинку в тій же Бородянці. Тепер у хвостатої з'явився свій Instagram, за яким стежать понад 16 тисяч користувачів.

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

На момент написання замітки в акаунті Шафи 16 публікацій, серед них – фотографії з "другого дня народження" на руках у рятувальника, домашні знімки, а також арти, які зробили українські художники, зокрема карикатура з Путіним, якому пухнаста жорстоко роздряпує обличчя.

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Нагадаємо, кішку врятували 2 травня. Її зняли з 7-го поверху за допомогою крана, після чого одразу ж відвезли до клініки. Ветеринари надали рудій героїні необхідну допомогу та нагодували найпоживнішою їжею. Наразі Шафа перебуває у команді волонтерів "ЗооПатруль", яка рятує тварин у Києві та області.

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Після того, як про кішку зняли сюжет, волонтерам почали надходити повідомлення від нібито власників пухнастої з вимогою повернути тварину. Проте за два місяці, поки Шафа сиділа під обстрілом і без краплі води, ніхто її не шукав і не намагався врятувати.

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

"Чому, коли з'явились ті, кому не байдуже, хто її врятував й кому просто хочеться щоб киця жила треба їх хейтити? Звонити на особисті номери, коли люди працюють (і рятують інші життя), вимагати негайно віддати і лаятися?, - розповіли волонтери. - Любі, для нас кожне життя цінне. Ми врятували близько трьохсот тварин. Однак більшість з них жодним господарям не потрібні. Чому ж така увага до Шафи? Бо вона популярна? Це цинічно".

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

  • Фотограф робить портрети кинутих та загублених тварин під Києвом. Таким чином він хоче допомогти власникам відшукати улюблену пропажу, а небайдужим - дати притулок одинокому малюкові.
  • Український актор та учасник "Танців з зірками" Олексій Суровцев вивіз із Ірпеня, Бучі та інших міст понад 200 тварин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil