Лайм

Добре чути голоси друзів: Олена Зеленська вперше від початку війни показала свої фото

Перша леді поспілкувалася з колегами з інших країн

Після 24 лютого Олена Зеленська з дітьми виїхала у безпечне місце, суворо засекречене через загрози з боку Росії. Досі перша леді не показувала своїх фотографій, але 7 травня поділилася свіжими знімками.

На нових фото дружина Володимира Зеленського знаходиться у конференц-залі з великим екраном та прапором України. Перша леді поспілкувалася з Бріжит Макрон та Діаною Науседене, назвавши їх "спорідненими душами".

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

"Як добре чути голоси друзів. Як важливо поставити просте запитання "як ти?" і відповісти на нього самому. Це надважливо для кожного з нас щодня війни, - написала Зеленська в Instagram. - Поспілкувалася з відеозв'язку не просто з колегами, а зі спорідненими душами - Діаною Науседене, першої леді Литви, і Бріжит Макрон, першої леді Франції. Їм довелося вислухати багато подяк за те, як швидко відгукнулися на війну в Україні, за те, як прийняли до себе наших жінок та дітей – вони вже пішли до місцевих садків та шкіл".

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Зеленська розповіла, що у Литві зараз діє 8 законів, щоб українці могли користуватися безкоштовною медичною допомогою та ліками, а у Вільнюсі створюється Український центр, на основі якого будуть відкриті мовні курси та центр психологічної допомоги.

Франція приймає українських дітей із онкологією: вже 45 маленьких пацієнтів проходять там лікування. Також у французьких школах зараз навчається вже 14 300 українських учнів.

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

"Коли минулого року ми створювали у Києві клуб перших леді та джентльменів світу, ніхто не очікував, за яких трагічних обставин знадобиться його потужна сила. І ось тепер кожне "як ти?" від моїх колег зцілює рани в буквальному сенсі, - написала дружина президента України. - Дружба, яка формується в таких умовах, буде найміцнішою. Дякую, друзі! Чекаю, коли зможемо обійнятися під час особистої зустрічі".

Цікаві історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil