Лайм

Як почистити мікрохвильовку всередині: топ-5 способів позбавитися від жиру, що пригорів

Для цього не потрібно купувати дорогі миючі засоби

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як позбутися неприємного запаху в холодильнику, радимо також взяти на замітку кілька порад, як почистити мікрохвильову піч від пригорілого жиру. theLime ділиться з вами простими лайфхаками.

Фото: pinterest.com

Сода

Щоб очистити мікрохвильову піч, необхідно взяти глибоку миску, 2 склянки води, 3 ст. л. соди, а також паперовий рушник або губку з м'якою миючою поверхнею. Насипаємо в миску соду і заливаємо водою, розмішуємо та прогріваємо розчин у печі на максимальній потужності близько 10-15 хвилин. Потім залишаємо миску ще на 5 хвилин у закритій мікрохвильовій печі. Згодом змиваємо забруднення губкою та теплою водою.

Нашатирний спирт

Нашатирний спирт добре впорається із застарілими жировими відкладеннями. Необхідно підготувати 10-відсотковий розчин нашатирного спирту, воду та ганчірку. Одягаємо рукавички, змочуємо губку або ганчірку в розчині нашатирного спирту, ретельно обробляємо всі забруднені поверхні всередині мікрохвильової печі, залишаємо там розчин мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Потім прибираємо залишки забруднень і розчину ганчіркою, змоченою у воді.

Оцет

Позбутися бруду та нальоту також допоможе оцет. У глибокій мисці змішуємо 1-2 склянки води та 3 ст. л. оцту. Ставимо її в мікрохвильову піч і прогріваємо близько 10 хвилин на найбільшій потужності. Не виймаємо миску відразу – необхідно, щоб пари з оцтовою кислотою подіяли та розчинили забруднення. Через 15 хвилин виймаємо її і протираємо мікрохвильовку ганчіркою.

Лимонна кислота

Цей засіб допомагає пом'якшити жир, що налип, і позбутися неприємного запаху. Розводимо у мисці 1-2 ст. л. лимонної кислоти в 1-2 склянках води, прогріваємо розчин приблизно 15 хвилин на високій потужності. Потім залишаємо ще на 10 хвилин у закритій мікрохвильовій печі. Після цього виймаємо миску і промиваємо піч зсередини губкою, змоченій у теплій воді.

Апельсинові шкірки

Шкірки цитрусових теж здатні прибрати складні забруднення. Для цього необхідно взяти 1 великий апельсин та обрізати з нього шкірки. Викладаємо їх у глибоку миску або тарілку та заливаємо 1-2 склянками окропу. Потім розігріваємо їх на максимальній потужності та залишаємо на деякий час у закритій мікрохвильовій печі. Згодом виймаємо миску і прибираємо за допомогою губки або ганчірки залишки жиру всередині.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували