Лайм

Чим прибрати неприємний запах у мікрохвильовці: підручні засоби впораються найкраще

Досвідчені господині часто використовують ці методи

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими можна впоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як позбутися неприємного запаху в холодильнику, спробуйте також усунути його в мікрохвильовій печі. TheLime ділиться з вами простими лайфхаками.

Лимон або лимонна кислота

Цей цитрус ідеально впорається з усуненням неприємного запаху в мікрохвильовій печі. Нарізаємо його невеликими скибочками, викладаємо в миску, наливаємо 250 мл води. Ставимо в піч на найбільшу потужність приблизно на 7 хвилин. Потім акуратно дістаємо та замінюємо розчин новим. Після цього промиваємо чистою губкою і залишаємо мікрохвильову піч у відкритому вигляді, щоб поверхня просохла. Замість лимона можна використати лимонну кислоту: 2 ч. л. розвести у 100 мл води.

Читайте також: Як відмити духовку від жиру: сода, сіль, оцет та інші народні засоби вирішать проблему.

Фото: Getty Images

Оцет

За допомогою розчину оцтової кислоти можна знезаразити поверхню мікрохвильової печі та прибрати неприємні запахи. Для його приготування необхідно взяти 1 ч. л. столового оцту та розвести його в 0,5 л теплої води. Беремо ганчірку, занурюємо її в розчин і протираємо внутрішню частину мікрохвильової печі. Після цього бажано залишити піч відкритою та провітрити приміщення, щоб випарувався їдкий запах оцту.

Сода

Звичайна харчова сода – доступний засіб, який чудово підходить для нейтралізації запахів у мікрохвильовій печі. Беремо 0,5 ст. л. соди та 0,25 склянки води, змішуємо їх у невеликій мисці. Змочуємо губку і промиваємо отриманим розчином внутрішню частину мікрохвильової печі, залишаємо на 1 годину. Потім робимо процедуру ще раз, а в кінці промиваємо все чистою ганчіркою, змоченою в теплій воді.

Кава

Аромат натуральної кави має властивість перебивати сторонні запахи. Беремо 2 ч. л. меленої кави і заварюємо її в 100 мл води. Змочуємо ганчірку, протираємо поверхню камери, закриваємо дверцята мікрохвильової печі і залишаємо в такому вигляді на 2 години.

Читайте також: Кухонний лайфхак із содою допоможе позбутися неприємного запаху сміттєвого відра.

Пряні спеції

Ще один варіант – у миску з теплою водою насипаємо орегано, мелісу, чебрець, корицю, лаванду. Ставимо її в мікрохвильову піч на найбільшу потужність на 10-15 хвилин. Після того, як прилад охолоне, промиваємо поверхню чистою ганчіркою.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких і смачних салатів

Які салати можна приготувати на Великдень 2024 - 4 рецепта салатів з додаванням яєць - покрокова інструкція з фото

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво