Лайм

Як видалити плями від дезодоранту на темному одязі: топ-5 лайфхаків для прання

Навіть досвідчені господині часто стикаються з такою проблемою у побуті

З приходом теплої пори року багато хто з нас часто стикається з різними плямами на одязі. І якщо ви вже знаєте, як позбутися від плям поту на світлих речах, радимо також взяти на замітку кілька простих лайфхаків, як видалити плями від дезодоранту на темних. theLime вирішив розповісти про доступні народні засоби.

Фото: pinterest.com

Горілка чи спирт

З білими плямами від дезодоранту чудово впорається горілка. Якщо її немає, можна взяти спирт та розвести його з водою у співвідношенні 1:1.

Рясно змочуємо ватний диск горілкою та протираємо плями. Якщо забруднення не сильне, результат буде помітний через 2-5 хвилин. Якщо навпаки, залишаємо річ у такому вигляді ще на 30-60 хвилин. Потім полоскаємо річ у теплій воді або перемо у пральній машині.

Оцет

Оцет добре роз'їдає речовини дезодоранту, що в'їлися. Зазначимо, що цей засіб підходить тільки для темних тканин, а на білих він залишає жовті розводи.

Беремо оцет (9%) і змочуємо ним ватний диск, проходимо по забруднених ділянках і залишаємо на деякий час (можна навіть на всю ніч, якщо плями досить старі), щоб тканина просочилася кислотою. Потім перемо в машині або вручну.

Засіб для миття посуду

У складі такого засобу є гліцерин, який бореться із плямами. Товстим шаром наносимо густий засіб для миття посуду на плями від дезодоранту і втираємо його вологою губкою. Залишаємо на 30-60 хвилин і потім перемо річ вручну.

Лимонний сік

Свіжі плями від дезодоранту допоможе вивести сік лимона. На кожну пляму необхідно нанести стільки соку, щоб він повністю покрив забруднення. Залишаємо приблизно на 5-10 хвилин, а потім перемо в прохолодній воді.

Капрон

Для того, щоб вивести плями від дезодоранту, знадобляться звичайні шкарпетки або колготи. Беремо шкарпетку та енергійно тремо білу пляму. Замочувати та прати річ, якщо на ній більше немає забруднень, не треба.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків