Лайм

Що робити, якщо білі кросівки пожовтіли: прості способи почистити взуття

Запам'ятайте ці прості поради

Чимало людей свідомо відмовляються від покупки речей та взуття білого кольору, оскільки вважають його непрактичним через те, що вироби швидко брудняться. Проте досвідчені господині знають, що за допомогою народних засобів можна не лише вивести плями від поту на світлому одязі, але й позбавитися жовтизни на білих кросівках. theLime ділитися з вами перевіреними лайфхаками.

Фото: pinterest.com

Які засоби допоможуть позбутися жовтизни на улюблених кедах чи кросівках?

Звичайно, можна звернутися в хімчистку або купити спеціалізовані засоби для очищення взуття в магазині, але спочатку постарайтеся впоратися з плямами та жовтизною на взутті підручними засобами.

Зубна паста

З жовтизною на взутті чудово впорається звичайна зубна паста білого кольору. Змочуємо кросівки водою, беремо стару зубну щітку, наносимо на неї пасту і втираємо на пожовклі ділянки. Залишаємо у такому вигляді приблизно на півгодини. Потім змиваємо водою або вологою ганчіркою.

Сода

Змішуємо воду з харчовою содою – так, щоб вийшла кашоподібна маса, також до неї можна додати трохи прального порошку. Наносимо її на взуття та залишаємо у такому вигляді приблизно на 10-15 хвилин. Потім змиваємо ганчіркою або губкою.

Пральний порошок, оцет, лимонний сік або перекис водню

Змішуємо невелику кількість прального порошку із 1 ст. л. оцту, лимонного соку або перекису водню. Повинна вийти густа суміш. Обережно втираємо її, щоб не пошкодити поверхню взуття. Залишаємо на 10 хвилин, а потім змиваємо залишки суміші губкою та теплою водою.

Ацетон та оцет

Цей спосіб допоможе відбілити та очистити підошву кросівок. Змішуємо по ложці оцту та ацетону, потім беремо ватний диск та протираємо поверхню кросівок цією сумішшю. Наприкінці промиваємо кросівки в проточній воді.

Крохмаль та молоко

У невеликій ємності з'єднуємо ложку картопляного крохмалю з ложкою молока. Наносимо на взуття та залишаємо до повного висихання суміші. Потім змиваємо залишки вологою серветкою або губкою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: лайфхаки

Новини партнерів

Читайте також

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя