Лайм

Прем'єр Канади Джастін Трюдо похвалився знайомством із українським псом Патроном: фото

Днями старання маленького сапера визнали на державному рівні

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо познайомився з українським псом Патроном, який допомагає рятувальникам у розмінуванні територій. За його словами, Канада, як і Патрон, розуміє важливість розмінування.

На своїй сторінці у Twitter Трюдо опублікував фото із зустрічі зі знаменитим помічником. "Познайомтеся з Патроном. Він уже допоміг українським військам виявити понад 200 вибухових пристроїв і допомагає навчати дітей, як поводитися з мінами", - говориться у підписі до знімку.

Фото: twitter.com/JustinTrudeau

"Як і Патрон, ми розуміємо важливість розмінування. В минулі вихідні ми оголосили про фінансування допомоги Україні у складанні карти небезпек, підвищення обізнаності та проведення робіт з розмінування у найкоротші терміни", - також заявив премьер-міністр.

Відомо, що днями старання маленького сапера визнали на державному рівні – пес Патрон отримав нагороду від Володимира Зеленського за пошуки вибухівки. Нагородженню не завадив навіть кумедний казус на брифінгу чернігівських піротехніків: під час виступу пес поклав голову на стіл і заснув.

8 травня під час нагородження джек-рассел-тер'єр гавкав на прем'єр-міністра Канади, змусивши того виправдовуватися. "У мене немає нічого забороненого!" - відповів Трюдо Патрону.

Фото: instagram.com/dsns_ukraine

"Разом із нашими героями хочу нагородити чудового маленького сапера Патрона, який не лише допомагає знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, а ще й допомагає вчити наших дітей необхідним правилам безпеки на території, де є мінна загроза", - наголосив під час нагородження Патрона президент України.

До слова, у Патрона є своя сторінка в Instagram, де можна знайти багато його фото, а також почитати про його успіхи.

"8 травня 2022 року – цей день закарбується в моїй пам’яті на все життя, адже в цей день Президент України Володимир Зеленський в присутності Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо нагородив мого господаря державною нагородою України - Орденом "За Мужність" III ступеня, а мене медаллю "За віддану службу", - повідомляється у блозі зіркового помічника.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків