Лайм

Хлібний м'якуш, сода та крохмаль: топ-5 лайфхаків, які допоможуть вивести пляму на шпалерах

Бажано відразу очищувати забруднення

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як позбутися неприємного запаху в холодильнику, спробуйте також прості лайфхаки, як вивести плями на шпалерах. theLime ділиться перевіреними порадами.

Фото: pinterest.com

Хлібний м'якуш

Це старий спосіб, яким користувалися ще наші бабусі та прабабусі. Відокремлюємо від білого хліба шматочок завтовшки 1 см і притискаємо його до плями на шпалерах на декілька хвилин. Клейковина з хліба має увібрати в себе бруд. Якщо з першого разу прибрати пляму не вдалося, прикладаємо м'якуш кілька разів. Це хороший спосіб виведення темних плям, наприклад, від фломастерів.

Сода, крохмаль або дитяча присипка

Щоб видалити жирну або брудну пляму на флізелінових шпалерах, необхідно взяти крохмаль або соду. Змішуємо воду та 0,25 склянки соди до консистенції густої сметани. Наносимо цю суміш на пляму, даємо їй висохнути, а наприкінці промиваємо це місце теплою водою. Пляму на паперових шпалерах можна обробити також сухою дитячою присипкою (або тальком) і залишити на якийсь час.

Медичний спирт

Сліди від кулькових ручок, а також від чаю та кави можна легко видалити за допомогою медичного спирту. Беремо ватний диск, наносимо на нього спирт та інтенсивно протираємо місце забруднення.

Господарське мило

Мило не повинно бути дуже мокрим. Беремо шматок сухого господарського мила і протираємо пляму, після чого прибираємо надлишки засобу за допомогою м'якої тканинної серветки. Тканина має бути натуральною і не жорсткою, інакше дуже легко зіпсувати все та стерти верхній декоративний шар шпалер.

Бензин із зубним порошком

Цей метод підходить для всіх видів шпалер та очищає навіть застарілі плями. Змішуємо трохи бензину із зубним порошком до кашеподібного стану, наносимо на пляму, чекаємо, коли висохне, і потім протираємо залишки м'якою губкою, змоченою у воді.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України