Лайм

Зеленська, Осадча, Каменських та інші зірки у День вишиванки показали фото у національному вбранні

Знаменитості вшановують українські традиції

19 травня в Україні відзначають День вишиванки - свято, яке покликане вшанувати історію українського етнічного одягу, його давні традиції та актуальне сьогодення.

З 24 лютого всі свята в країні затьмарені війною з Росією,але українці не забувають віддавати шану своїм національним символам. Знаменитості не стали винятком: багато з них опублікували у соцмережах фотографії у вишиванках та присвятили Україні теплі слова.

Олена Зеленська позувала у двоколірній вишиванці, виконаній у білому та синьому.

"Хтось дістає її, дивом вцілілу, із шафи у зруйнованому будинку. А хтось втратив разом із домом. Хтось шукає її в іншій країні, куди вигнала війна. Хтось одягне її в рідному місті, де нарешті немає обстрілів. Хтось – в окупації, ризикуючи життям. А хтось зробить це взагалі вперше, бо вперше відчув таку потребу. Цей день українці відзначають багато років, але війна наповнила його новим щемливим змістом. Можливо, вперше ми так гостро відчуваємо сенс відомого вислову про "вишитий код нації". Вперше це стало настільки особистим і гострим. Вперше це про наші страшні втрати й про обов’язкову перемогу над ворогом і горем. З Днем вишиванки, друзі!" – написала перша леді України.

мон Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Катя Осадча позувала у жовто-синій сукні-вишиванці від дизайнера Юлії Магдич. "У наших серцях хрестиком вишита Україна! З Днем вишиванки!" – лаконічно привітала вона.

Фото: https://www.instagram.com/kosadcha/

Настя Каменських поділилася фотографією у сукні-вишиванці зеленого кольору із чорним візерунком. Знімок було зроблено минулого року, і на ньому співачка виглядає дуже щасливою.

"країнська вишиванка завжди була, є і буде значно більшим, ніж лише одягом. Це символ краси нашої Батьківщини, її квітучості і сили. У кожному стіжку і орнаменті вшита наша історія., - пише Настя. - Наші традиції, наша вишиванка - це те, що завжди буде передаватися з покоління в покоління, незважаючи на всі обставини та проблеми, незважаючи на біль війни, скільки б часу не минуло, бо це наша українська душа – а вона незламна, гарна, вільна та незалежна!"

Фото: https://www.instagram.com/kamenskux/

Потап поділився архівним фото з Настею Каменських. У 2014 році він з'явився у вишиванці та з українським прапором на фестивалі Юрмала.

"З Днем Вишиванки! Це Юрмала 2014 рік! Нам тоді журналісти задали питання: що ви хочете цим сказати? Ми відповіли, що "Любимо Україну!" До речі, цього року, як і три роки поспіль, нам пропонували виступити від росії на Євробаченні, і ми завжди відмовляли, бо ми - українці! Так що ж хоче сказати людина, яка одягла вишиванку? Те, що вона любить усім серцем свою Батьківщину, мову свою солов'їну та культуру своїх предків!" – написав він.

Фото: https://www.instagram.com/realpotap/

Надя Дорофєєва опублікувала арт-колаж, на якому художниця із Чернігова прикрасила її знімок вишитим візерунком.

"У наш дім прийшли вкрасти наше майбутнє і зруйнувати нашу культуру. Але у відповідь на це ми стали голосніше співати свої пісні, зробили наші жовті і блакитні кольори сміливості наймоднішими у всьому світі і як ніколи сильно стали триматися за своє коріння, - пише співачка. - Українська культура – яскрава і глибока. Вона стала натхненням для багатьох сучасних музикантів, дизайнерів та художників. Зараз талановиті люди з усієї України її переосмислюють і наповнюють новими сенсами. Без минулого немає майбутнього. З Днем вишиванки".

Фото: https://www.instagram.com/nadyadorofeeva/

Святослав Вакарчук із рідним братом позували у вишиванках із червоно-чорним візерунком.

"Привіт вам із Дніпра! Двоє братів. Два настрої. Дві вишиванки. Один генокод", - підписав він знімок.

Фото: https://www.instagram.com/sviatoslav.vakarchuk/

Телеведуча Лілія Ребрик знаходиться у рідних Чернівцях, звідки надіслала фото у білій вишиванці з білою вишивкою.

"Наш генетичний код, частка душі нашої нації, духовна броня наша – вишиванка. Сьогодні її день і мені здається цього року він має особливе, сакральне, надважливе значення – мабуть, як ніколи раніше. Українці по всьому світу надягнуть сьогодні вишиванки", - написала вона.

Фото: https://www.instagram.com/liliia.rebrik/

Володимир Остапчук та дружиною Крістіною показали фотографію із мирного життя. На ній подружжя позує у стильному сучасному вбранні в національному стилі.

Фото: https://www.instagram.com/vova_ostapchuk/

Співачка Mamarika із чоловіком Сергієм Середою показали сонячне фото у чорних вишиванках із гарним квітковим візерунком.

"У крові кожного українця тече ДНК, в якому закладено код свободи та нестримної любові до своєї землі. Вишиванка як броня, що захищає та ідентифікує нас як найсильнішу націю світу. Зі святом, рідні", - написала вона.

Фото: https://www.instagram.com/mamarika_official/

Гімнастка Лілія Подкопаєва давно живе у США, але не забуває про традиції та підтримує Україну. У День вишиванки вона сфотографувалася у білій вишиті міні-сукні з широкими рукавами.

"Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них усім. Надягайте свої вишиванки і нехай увесь світ побачить, якою прекрасною є наша Україна та її символи! З Днем вишиванки!" - закликала вона.

Фото: https://www.instagram.com/podkopayeva_official/

Злата Огнєвіч у Києві вийшла на прогулянку у білій сукні-вишиванці з синім візерунком. "Незламна Україно! Місто Сили найдавніших предків! Я люблю тебе всім серцем і вірю, що у нас є майбутнє! І ви вірте в це. Всім єством!" – написала вона.

Фото: https://www.instagram.com/zlata.ognevich/

Наталя Могилевська показала в Instagram архівне фото у червоній вишитій сукні від Вікторії Краснової. Співачка розповіла, що зберігає її у своєму музеї улюблених речей.

"Вишиванка – це не просто національне вбрання, це наша історія та оберіг. Колись для наших предків це був повсякденний одяг, і мене дуже тішить, що ми повертаємось до цього, з кожним роком все частіше можна побачити людей у вишиванках прямо на вулиці без певних приводів", – написала вона.

Фото: https://www.instagram.com/nataliya_mogilevskaya/

Співачка Оля Цибульська у Львові позувала біля Оперного театру у стильній чорно-білій сукні-вишиванці від дизайнера Крістіни Рачицької.

"Своя сорочка найближча до тіла. Своя країна найкраща для щастя, - написала вона. - Вітаю всіх зі святом! Найкращу долю собі вишиває сьогодні наш народ. Кров'ю, болем та неймовірною любов'ю".

Фото: https://www.instagram.com/cybulskaya/

Катерина Кухар опублікувала фото у синьо-золотій сукні-вишиванці від Юлії Магдич.

"Вишиванка – це генетичний код нації. Вона – броня української душі. І ці слова вже не потребують додаткових пояснень, - написала балерина. - Я сподіваюся, що наш оберіг захистить сьогодні кожну сім'ю від ракет над нашим спільним домом. Що вже скоро ми все зможемо отримати свої вишиванки і одягнути їх святкуючи перемогу! І кожен з нас відчує свободу!"

Фото: https://www.instagram.com/ekaterinakukhar_official/

Дмитро Монатік поділився архівним фото із дружиною Іриною. На знімку 2015 року вони в очікуванні первістка позують у вишиванках на Андріївському узвозі у Києві.

"Телефон нагадав... Цього дня у 2015. Чекаємо на нашого первістка – Даню. Андріївський узвіз. Усіх із Днем вишиванки! Все буде перемога! Все буде Україна", - привітав співак.

Фото: https://www.instagram.com/monatik_official/

Співачка Наталка Карпа у День вишиванки показала фото у повному комплекті національного одягу.

"З Днем вишиванки, друзі! Це не просто наш етнічний одяг – це наша душа і серце… це сила та енергія… це код усієї нації, в якому зашифрована вся боротьба та кожна перемога нашого народу! Це пам'ять предків, що захищає нас та наших бійців, іноді не гірше броників, адже не дає нам опускати руки і здаватися!" – пише вона.

Фото: https://www.instagram.com/natalkakarpa/

Гурт Антитіла зараз захищає Україну зі зброєю в руках, але музиканти не забули про свято. На їхній сторінці в Instagram поділилася фотографія, де Тарас Тополя та його побратими та колеги позують у вишиванках на фоні гір. "З Днем Вишиванки, друзі! Все буде Україна!" – пишуть вони.

Фото: https://www.instagram.com/antytila_official/

Ольга Сумська у День вишиванки сфотографувалася у білій сорочці з синьою вишивкою. Актриса поділилася зворушливим віршем Тетяни Строкач.

Просто наснилося — хрестик до хрестика

Доленьку я вишивала свою...

Дуже старанно і ніжно, мов пестила

Вік свій щасливий у ріднім краю.

Чом обірвалася нитка червоная?

Чом раптом чорним постало шиття?

Хрест до хреста... Над могилами зморена

Бореться доля за гідне життя...

Просто наснилося? В сні чи в реальності

Хрестиком долю я шила свою?

Сум неодмінно знов зміниться радістю,

Вишию все те, що дуже люблю!

Хай розквіта вишиваная доленька,

Хай рушниками простелить шляхи.

Згинуть війна і гіркая неволенька,

Щастя і мир подарують роки!

Фото: instagram.com/olgasumska

Разом з українцями День вишиванки святкує і Ектор Хіменес-Браво, який вважає Україну своїм домом. Кулінар позував у лляній сорочці з яскравою вишивкою і з любов'ю висловився про українські традиції.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа