Лайм

На Юрія Шевчука з ДДТ склали протокол після різких слів про президента під час концерту

Російський музикант виступив проти війни

У Росії на лідера гурту ДДТ Юрія Шевчука склали протокол про адміністративне правопорушення. Музикант під час виступу в Уфі сказав: "Батьківщина – це не ж*па президента".

Як розповів директор уфімського продюсерського центру "Радус" Радмір Усаєв, відразу після концерту за лаштунки проникли силовики, ізолювали співака від решти учасників колективу і протягом години "вели бесіду за фактом минулого концерту, його спрямованості та висловлюваннях Шевчука щодо війни і Батьківщини".

Фото: instagram.com/ddt_band

"У них було навіть бажання затримати "Наше все", але в останній момент у них вистачило розуму запропонувати підписати Юрі протокол (про що ви самі можете здогадатися) та сівши у свої броньовані мікроавтобуси, залишили нас ділитися враженнями про концерт", - додав він.

18 травня на концерті в Уфі Юрій Шевчук висловився проти війни в Україні, назвавши Путіна "Цезарем" із наполеонівськими планами.

"Зараз убивають в Україні людей. Навіщо? Наші пацани там гинуть. Навіщо? Які цілі, друзі? Які цілі знову? Гине молодість Росії та України, гинуть старі, жінки та діти. Заради якихось наполеонівських планів чергового нашого Цезаря? Батьківщина, друзі, - це не ж*па президента, яку треба весь час мусолити, цілувати. Батьківщина - це бабуся жебрак на вокзалі, що продає картоплю. Ось це батьківщина".

Публіка в залі зустріла це затвердження оваціями та схвальними вигуками.

  • Російська акторка Лія Ахеджакова, яка неодноразово висловлювалася на підтримку України та відкрито засуджувала владу Кремля, зробила нову заяву про росіян .

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа