Лайм

Як почистити матрац від плям: прості способи, які знають не всі

Народні засоби, які допоможуть вирішити проблему

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як вивести плями від кави, радимо взяти на замітку кілька порад, як почистити матрац від плям. theLime підібрав для вас кілька перевірених лайфхаків.

Фото: pinterest.com

Які доступні засоби допоможуть вирішити проблему?

Лимонний сік

Один із найдієвіших продуктів для очищення поверхні матраца від плям - це лимонний сік. Необхідно змішати його з холодною водою в пропорції 1:1 або скористатися лимонною кислотою, купленою в магазині, і нанести на забруднені ділянки. Згодом витираємо місце чистою губкою, змоченою у теплій воді. А щоб вивести пляму від сечі, необхідно змішати лимонний сік із сіллю, нанести на неї та залишити на 1-2 години. Потім протираємо вологою тканиною і чекаємо, поки все висохне.

Сода

Плями від крові можна вивести за допомогою харчової соди. Для цього потрібно змішати соду та теплу воду в пропорції 1:1. Важливо, щоб вода не була гарячою - інакше згорнеться білок, і тоді кров вивести неможливо. Наносимо суміш на пляму, залишаємо на 30 хвилин, протираємо вологою серветкою, а потім паперовим рушником.

Сода також допоможе позбутися від неприємного запаху. Для цього достатньо посипати нею всю поверхню матраца і залишити у такому вигляді приблизно на добу. Потім його потрібно почистити пилососом.

Сіль

Плями від червоного вина на матраці легко можна очистити звичайною сіллю. Її необхідно якнайшвидше нанести на залите місце. Потім місце забруднення протираємо і висушуємо.

Перекис водню

Перекис водню також допоможе впоратися з різними плямами, наприклад, крові. Змочуємо ватний диск у розчині та легкими рухами протираємо місця забруднень. Якщо з'явилося шипіння і плями почали пінитися, є шанс, що вдасться позбутися від них. Ще раз наносимо перекис та залишаємо на кілька хвилин. Повторюємо те саме, поки плями повністю не виведуться.

Ще один спосіб: змішуємо сіль, крохмаль та 3-відсотковий розчин перекису водню у пропорції 2:1:1. Наносимо суміш на пляму, чекаємо до висихання, видаляємо залишки рушником або серветкою. Можна повторити цю процедуру 2-3 рази - до повного зникнення плями.

Спирт

Плями від олії та жиру можна легко очистити за допомогою спирту. Необхідно протерти забруднення ватним диском, змоченим у спирті, і добре висушити. Після цього потрібно просто запрати це місце на матраці.

Оцет

Столовий оцет - ще один засіб, який допоможе впоратися з плямами на матраці. Щоб вивести пляму від землі, необхідно розвести оцет із водою та змочити забруднення отриманим розчином. Якщо це пляма від сечі, змішуємо 1 ст. л. 9-процентного оцту, 1 ч. л. води, 1 ч. л. миючого засобу або прального порошку та 2 ст. л. харчової соди. Наносимо суміш на пляму, а потім промиваємо її губкою, змоченою у теплій воді.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм складно радіти досягненням інших: які знаки Зодіаку заздрять чужому успіху

Астрологи назвали заздрісні знаки Зодіаку - Овни, Козероги, Леви та Скорпіони не вміють радіти успіхам інших

Що відомо про співака Baby Lasagna з Хорватії, якому прогнозують перемогу на "Євробаченні-2024"

Baby Lasagna претендує на перемогу у Євробаченні-2024 за прогнозами букмекерів - що відомо про артиста та його конкурсну пісню

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу