Лайм

Суспільне випустить документальний фільм про переможців "Євробачення-2022" Kalush Orchestra

Картина розповість про життя музикантів до тріумфу у Турині

Телеканал Суспільне Культура покаже документальний фільм про гурт Kalush Orchestra, який виграв "Євробачення-2022" і приніс Україні право приймати пісенний конкурс у 2023 році. Вихід картини заплановано на початок цього літа.

Автором ідеї та продюсером фільму стала Юлія Дичук. "Я хотіла дізнатися про кожного з цих надзвичайних хлопців, подивитися, в яких умовах вони росли, запитати, про що мріяли в дитинстві", - розповіла вона Суспільному.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Режисером картини виступив Владислав Васильченко, відомий фільмами про життя військових на Донбасі. Одна з його недавніх робіт – стрічка Вертеп – про святкування різдвяних свят на війні.

Фільм про Kalush Orchestra тотожний одній з цілей музикантів, озвучених на "Євробаченні", - показати важливість збереження національної культури. Тільки тепер цей меседж спрямований виключно на українців.

"Хто нам зараз диктує музичні тренди?! Американські зірки. А нам хочеться, щоб Україна вийшла на такий рівень, щоб українську культуру та музику слухали і говорили “круто”, щоб навіть співати українською теж було круто. Бачите, як співають приспів "Стефанії", це доводить, що не обов‘язково писати англійською", - зазначив Тимофій Музичук, один із учасників Kalush Orchestra.

Фото: corp.suspilne.media

За словами авторки картини, на глядачів чекає глибоке занурення в українську етніку та фольклор, у фільмі покажуть рідкісні музичні інструменти, про які мало хто знає.

Окрім музики, у фільмі розкажуть про життя учасників Kalush Orchestra: де і в яких сім'ях вони виросли та як розвивалася їхня кар'єра до тріумфу у Турині.

Зйомки картини проходили у надшвидкому темпі. Команді потрібно було відзняти сюжет про хлопців, поки вони не поїхали в тур Європою. "Ми хотіли встигнути зняти живі емоції одразу після повернення хлопців із перемогою на Євробаченні", - розповідає відеограф фільму Олена Зашко.

Фільм знімали у кількох областях України: Волинській, Івано-Франківській та Львівській. Команда познайомилася з батьками хлопців та дізналася про них дуже особисті моменти.

У Суспільному зазначили, що фільм про Kalush Orchestra буде одночасно і фільмом-портретом, і фільмом-проблемним нарисом, він відповість на питання: як це - брати участь у мирному конкурсі й перемагати, коли у твоїй країні триває війна.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil