Лайм

Kalush Orchestra отримають новий кубок "Євробачення-2022" - перший вони продали заради допомоги ЗСУ

Схоже, організатори конкурсу вирішили потішити музикантів ще одним трофеєм

Переможці "Євробачення-2022" гурт Kalush Orchestra разом із ведучим Сергієм Притулою нещодавно продали кришталевий мікрофон пісенного конкурсу. 900 тисяч доларів, які вдалося виручити на благодійному аукціоні, підуть на допомогу українській армії. На наступний день, 30 травня, на офіційній сторінці "Євробачення" в Україні з'явилося повідомлення про те, що музиканти отримають новий кубок.

"Kalush Orchestra отримають новий кришталевий кубок! Нагадаємо, 29 травня переможці "Євробачення-2022" та Сергій Притула продали кришталевий мікрофон за 900000$ на благодійному аукціоні. Кошти зібрали на комплекс безпілотників PD–2 для української армії", - йдеться у повідомленні на Facebook.

Фото: facebook.com/suspilne.eurovision

Нагадаємо, ще 11 млн. гривень вдалося виручити завдяки внескам-пожертвуванням для розіграшу рожевої панами Олега Псюка – лідера українського реп-гурту. Отримані гроші обіцяють спрямувати на допомогу ЗСУ. Зокрема на закупівлю комплекту безпілотних літальних апаратів PD-2.

Kalush Orchestra подякували учасникам розіграшу, які принесли армії величезну підтримку у вигляді своїх коштів. 900 тисяч доларів за кубок "Євробачення" Фонду Сергію Притули перерахували у вигляді криптовалюти, тоді як 11 млн. грн. за рожеву панаму люди переводили у гривнях - внесок для участі в розіграші становив 200 грн.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Ми захотіли віддати кубок на аукціон через те, що ми стараємося робити все можливе для підтримки України. І кубок - це дуже важлива штука, але ще важливіші життя наших людей", - прокоментував продаж статуетки Псюк.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil