Лайм

Ми народжували їх для миру: Олена Зеленська поділилася емоційним відео у День захисту дітей

Маленьких українців сьогодні захищають зі зброєю у руках

1 червня у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Для України, де за час повномасштабної війни російські окупанти вже вбили більше 243 дітей та поранили понад 446, ця дата має особливе значення.

Олена Зеленська поділилася у соцмережах емоційним відео про те, як війна змінила життя маленьких українців. На ньому зображені прості радощі з життя, які діти та підлітки втратили після вторгнення росіян.

"Вчишся у школі, ходиш у спортивну секцію чи на танці, записуєш ролики для TikTok, хвилюєшся перед іспитами, радієш канікулам, граєш на піаніно чи у футбол, малюєш, вивчаєш робототехніку чи програмування, любиш маму й тата, кота й собаку, чекаєш дня народження та літа, мрієш про братика чи сестричку, просто мрієш…Коли падає перша бомба, ти не можеш у це повірити. "Навіщо нас хочуть убити?" – питаєш у мами в бомбосховищі. Мама плаче. Але найстрашніше, коли вона не відповідає", - написала перша леді.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

"Сьогодні – День захисту дітей. І вперше цей захист – буквальний, зі зброєю в руках. Ми народжували та ростили їх для миру. А тепер маємо врятувати дітей від війни", - пише Зеленська.

За словами дружини президента, зараз Україна відстоює саме дитинство, право на нього. "Право не бачити бомбардувань і не знати, що таке сирітство. Тому що Україна – це вони. Наші діти", - підсумувала вона.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності