Лайм

Сльози душать: Лілія Ребрик показала розбомблений будинок у Києві та розповіла про сім'ю, яка дивом вижила

Маму, тата й дитину врятувало правило "двох стін"

Лілія Ребрик повернулася з Чернівців до Києва і вже розпочала роботу у студії "Ранку з Україною". В одному із сюжетів телеведуча показала будинок біля Жулян, в який на другий день війни потрапила ворожа ракета.

Лілія особисто побувала у зруйнованій окупантами багатоповерхівці та поділилася емоціями в Instagram. "Піднялася. Руки ноги холодні. Сльози душать. Ком в горлі. На хвилинку уявляєш собі: що відчувають люди, які тут будували своє життя. Планували. Мріяли. Народжували дітей. Викохували кожний закуточок", - написала вона.

Фото: instagram.com/liliia.rebrik

Ведуча зайшла до однієї з квартир на 20 поверсі та не змогла стримати сліз. Найбільше її вразив розбитий табурет-підставка: "Це такий стільчик, на який стають дітки, щоб діставати", - плачучи сказала мама двох дочок.

Ребрик піднялася на 21 поверх та познайомилася з господарем однієї з квартир. Сім'я дивом вижила після вибуху: тато, мама та 9-річна дитина.

"На моє питання як зараз дитина, тато Костянтин розповідає, що вони вже краще, в безпеці. Але дочка постійно каже: "Ти мене обманув". Як?! Коли? "Ти мені сказав, що ракета не попаде в наш дім! І тут моє серце розірвалося від болю. Від усвідомлення, як багато разів я "обманювала" своїх дітей словами, що не буде війни! Війна, якщо і буде, то якась інша. Моя свідомість в житті не могла уявити, що в 21-му столітті може статися така системна помилка. Як?!" - пише ведуча.

Фото: instagram.com/liliia.rebrik

Костянтин розповів, що вони з дружиною вирішили не спускатися в бомбосховище, а залишитися в квартирі та використати правило "двох стін". "О 8:12, коли стався той вибух, мене хвилею відкинуло в напрямку кухні, дружину - коридору", - розповів чоловік, зазначивши, що дитина в момент вибуху була в коридорі, де були матраци і це її врятувало.

Тепер сім'я, якій вдалося дивом вижити, вважає 26 лютого своїм другим днем народження.

"Рашистські почвари, ви забираєте у дітей мрії, дитинство, весну, канікули, домівки. Ви намагаєтеся обрізати нам крила, змушуєте ридма ридати! Ми плачем, ми виплачемо всі сльози до крапельки! Але не зламаємося! Бо цей чоловік мені сказав: "Лілю! Нам так бракує вашого вогника в очах та усмішки". Він! Мені! Уявляєте? Людина, переживши таке, ще й втішає мене. Ще й переконує, що будинки ми всі відбудуємо, що найголовніше – життя. Золоті слова! 26-те лютого для цієї сім'ї стане Днем народження їхньої родини. Другим. Таким важливим! Бо вони живі. Чудом живі. І скільки ще таких зруйнованих місць… доль… мрій", - написала Ребрик.


Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Лілія Ребрик (@liliia.rebrik)


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші