Лайм

За видатні заслуги перед країною: російський журналіст Невзоров отримав українське громадянство

Після вторгнення РФ в Україну попросив більше не називати його росіянином

Російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Указом Президента Володимира Зеленського надано громадянство України за визначні заслуги перед нашою країною. Про це написав у Telegram радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Дякую, Олександр і Лідія, за вашу сміливість і чесність. За щире бажання допомогти зупинити війну та правдиву оцінку реальної ситуації. 23 березня проти Олександра Невзорова слідчий комітет Росії порушив справу за дискредитацію збройних сил. За те, що чесно розповів народу Росії про варварське бомбардування пологового будинку в Маріуполі", – йдеться у повідомленні Геращенка.

Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Сам Невзоров також прокоментував ситуацію із громадянством України. У своєму блозі в Instagram він зазначив, що "стає на бік жертви", а також подякував українському народу за те, що "дозволили йому зайняти місце серед них".

"Про українське громадянство. Без зайвих слів. Все дуже просто. Що таке війна в Україні? (Якщо змити з події політичну та національну риторику). Це злочин. Є злочинець і є жертва злочину. Є вбивця і є той, кого він убиває, або намагається вбити Злочинець - Росія. Жертва - Україна. Це неможливо заперечити або спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю або рятувати його жертву. Якби кожен із 140 мільйонів росіян затулив би собою поставлену до стінки Україну, то не було б ні Бучі, ні Маріуполя, не було б сотні тисяч трупів і тих мільйонів смертей, в які ще обійдеться витівка божевільного диктатора", - написав російський журналіст.

Олександр Невзоров Фото: instagram.com/nevzorovofficial

"Так, стати поруч з тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Мабуть, простіше стати в ряд розстрільників. Кожен сам робить свій вибір. Важливо розуміти, що третього варіанту не існує. Я встаю на бік жертви. І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти місце серед них", - також додав він.

Фото: instagram.com/nevzorovofficial

Олександр Невзоров - російський громадський діяч, блогер, репортер, телеведучий; депутат Державної думи чотирьох скликань, режисер, публіцист. У виступі 2019 року заявив, що не вважає себе ані російським "державником", ані "православним" і що у питанні російської агресії проти України повністю стоїть на боці України. Російських військових найманців-диверсантів, засланих на Схід України (таких, як Гіркін-Стрілков), називав своїми "друзями" і одночасно визнавав їх "терористами". Анексію Криму Росією назвав мародерством.

Після вторгнення РФ в Україну попросив суспільство більше не називати його росіянином: "У мене немає національності. Після українських подій я написав заяву про вихід з росіян. Я непитущий і на балалайці грати не вмію - який із мене росіянин?" - заявив Невзоров.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита