Лайм

За кілька днів зібрали до $150 тисяч: Іраклі Макацарія розповів, як допомагає українцям

Екс-Холостяк відкрив у Грузії благодійний фонд на підтримку України

Грузинський бізнесмен Іраклі Макацарія допомагає українцям із початку російського вторгнення. Герой шоу "Холостяк-6" каналу СТБ разом з другом-грузином створив благодійний фонд "Врятуємо Україну", який лише за перші кілька днів зібрав значну суму.

"Ми зробили благодійний марафон і за кілька днів ми зібрали до 150 тисяч доларів", - розповів він Григорію Решетнику у новому випуску проекту "Як ти?". Іраклі зізнався, що грузини жертвують до його фонду до десятків тисяч ларі (близько 100 тисяч гривень).

Фото: instagram.com/maqatsa

Щодо розподілу цих коштів, то оскільки бізнесмен перебуває не в Україні і йому з Грузії складно робити закупівлі, він вирішив звернутися до української телеведучої Маші Єфросиніної, яка багато років займається благодійністю та є засновницею організації "Фонд Маша".

"Я дуже добре пам'ятаю той день, коли мені зателефонував Іраклі, 25-го... Я, власне, ще в такому поганому психологічному стані, постійно плачу, а Іраклі вже мені репортує, що зібрали 100 тисяч доларів. Перерахували відразу більше 30 тисяч доларів у мій фонд, і це була перша потужна допомога, перший потужний фінансовий внесок, на який ми відразу закупили все необхідне для гарячих точок. Для жінок та дітей, які були там, для евакуації, бо нам доводилося діставати дуже багато пального, орендувати транспорт, щоб евакуювати людей звідти. Ці гроші просто розліталися і якби не вони, я думаю, що такий перший етап ми проходили набагато складніше. Це неймовірна підтримка", - сказала телеведуча.

Фото: instagram.com/maqatsa

Також Макацарія допомагає фонду "Пацієнти України" та іншими маленькими благодійними організаціями, що знаходяться у різних регіонах України.

Іраклі розповів, що Грузія, яка сама пережила напад РФ у 2008 році, дуже підтримує Україну, і вже 24 лютого грузини з українськими прапорами вийшли на вулиці Тбілісі.

"Народ, який проходив через війну і який відчував на собі цю ситуацію, страх, нерозуміння, заперечення та всі ці емоції, повністю підтримує Україну. У перший день, коли почалася війна, я був у гостях у Лізи [наречена Іраклі], ми почули скандуючий звук із вікна і як тільки ми вийшли, ми побачили, що величезний натовп людей з українськими та грузинськими прапорами йшли у бік проспекту Руставелі, - поділився бізнесмен.- Ми побачили консолідацію грузинського народу, проявити свою позицію та показати всьому світові, що Україна не одна".

  • Американський метал-гурт Metallica зібрав мільйон доларів для благодійної організації World Central Kitchen, яка безкоштовно годує українців, які постраждали від російської військової агресії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування