Лайм

У мережі висміяли трек Макса Коржа "проти війни" - репер із Білорусі мовчав 100 днів

Пісня "Свій дім" в Україні не залишилася непоміченою

4 червня на 100-й день повномасштабного вторгнення РФ в Україну білоруський репер Макс Корж випустив трек "Свой дом". У ньому він виступив проти війни, про яку мовчав із 24 лютого.

Багато фанатів Коржа в Україні позитивно оцінили його пісню, в якій є рядки: "Идет война, а в ней закон, стреляют – стреляй, все врут, но знай: тот прав, кто защищает свой дом". Наразі у рейтингу Spotify трек займає перший рядок, випереджаючи навіть "Stefania" Kalush Orchestra.

Фото: Spotify

Захоплення щодо позиції Коржа розділили не всі. Українці згадали, що у 2016 році реперу був заборонений в'їзд до країни через концерти в окупованому Криму, а у 2020 році він оскандалився, коли під час протестів у Білорусі закликав учасників акцій "пригальмувати" і не виходити з дому.

"Пацани. Ви перемогли. Пригальмуйте сьогодні. Ви показали, що можете дати відсіч. Навели двіж на весь світ. Відосів вистачить на місяць уперед. Ця тема вже не працюватиме в плюс", - звертався він до протестувальників у Instagram.

Фото: https://www.instagram.com/maxkorzhmus/

Зміст нової пісні Коржа також складно назвати прозорим. У ній зчитується улюблений наратив російської пропаганди про "братні народи". "Наше поколение друг друга всегда понимало без границ и паспортов", - читає репер.

Нагадаємо, що 24 лютого у своєму Instagram він писав: "Мільйони людей, які виросли в одних і тих же дворах, на одних і тих же цінностях, які розуміють одне одного і на 100% готові мирно бути сусідами, знову розділяються війною".

Фото: https://www.instagram.com/maxkorzhmus/

Корж уникає називати речі своїми іменами та розмиває відповідальність Росії за війну в Україні. "Сколько искалеченных пацанов, ради чего — никто не объяснит до сих пор", - співає він у новій пісні. - "Все эти диванные войны, распыляющие вражду, добавляя раздор, все эти животные, что эти годы лили слюну в ненависти котел".

Останньою краплею стало те, що аж до 6 червня Макс Корж не скасовував свої концерти в Росії. Лише після того, як тисячі українців вказали йому на невідповідність слів та дій, він вирішив відмовитись від виступів.

Фото: https://www.instagram.com/maxkorzhmus/

Тепер у мережі репера з "братньою позицією" активно висміюють та засуджують.

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Український TikTok-блогер Хейтспіч записав пародію на трек Макса Коржа, у якому озвучив більш чесну версію його пісні. "Блін, ти такий крутий, прямо герой, спасибі за справжню та своєчасну підтримку! - написав блогер. - Підпишіть мою петицію про надання Максу громадянства України та квартири на Троєщині".




"Йоу, брати білоруси.

Я вам казав, не виходьте на протести,

Вас там можуть ув'язнити.

Нехай найкраще з нашої території запускають ракети, вбивають українців.

Але ми проти, я проти, це погано,

Ці дурні, смердючки, політики, блін, дістали.

А нам це не треба, і я про це читатиму реп,

І навіть приїду до Смоленська завтра і зачитаю про те,

Що я проти того, щоб Росія щось там погане,

Ці політики, блін, ми прості люди,

Нам це не треба, розумієте всі,

Ми хочемо, щоб все було хорошо,

А ось ці ось злі дядьки блін, чортішо".

  • Поки Макс Корж закликає абстрактних лиходіїв зупинити війну, світові зірки активно підтримують Україну у боротьбі з російськими окупантами. Так, легендарні рокери Metallica зібрали значну суму для постраждалих українців.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля