Лайм

Як зекономити заряд на телефоні: 10 простих лайфхаків, які використовують не всі

Запам'ятайте ці поради на майбутнє

Мобільний телефон – гаджет, без якого важко уявити життя сучасної людини. Єдиний його мінус - він дуже швидко розряджається, особливо якщо смартфон слугує вже не перший рік і активно використовується протягом дня. Однак далеко не всі люди знають про багато корисних функцій, наприклад, як продовжити час роботи батареї, якщо під рукою немає зарядного пристрою. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, як це зробити.

Фото: pixabay.com

Як зберегти заряд акумулятора на телефоні на більш тривалий термін?

    1. Щоб продовжити час роботи акумулятора, потрібно вимкнути всі програми, які не використовуються. Справа в тому, що деякі з них, навіть перебуваючи у фоновому режимі, продовжують завантажувати дані з інтернету або періодично оновлюватися, розряджаючи батарею. Потрібно зайти в налаштування та обмежити цю функцію.

    2. Включаємо режим енергозбереження вручну. Як відомо, на багатьох смартфонах він включається коли залишається 10-15% заряду. Якщо ви знаєте, що потрібно "розтягнути" час роботи без підзарядки, вмикаємо його вручну.

    3. Зменшуємо яскравість дисплея до мінімального показника – це також суттєво заощаджує акумулятор.

    4. Відключаємо автоповорот екрану, функції вібродзвінка та вібрації при натисканні на екран або кнопки – вони споживають багато енергії.

    5. Замінюємо анімовану заставку на статичну, а на гаджети з екраном AMOLED завантажуємо чорне тло або темні фотошпалери. На думку фахівців, це дозволить заощадити до 20% енергії.

    6. Налаштовуємо час автоблокування – якщо екран вашого телефону довго світиться без діла, зменшуємо інтервал до 1 хвилини або 30 секунд.

    7. Численні інтернет-підключення "садять" пристрій блискавично, тому відключаємо Bluetooth та Wi-Fi, якщо знаходимося на природі, за містом. Справа в тому, що у разі нестабільного сигналу Wi-Fi батарея спустошуватиметься швидше через постійний пошук мережі. Те саме і з мобільним інтернетом: більше енергії з'їдає підключення через 4G, тому без доступу до розетки краще перейти на 3G або взагалі 2G.

    8. Якщо немає необхідності використовувати карту або навігацію, місцезнаходження (GPS) також слід вимкнути, щоб зберегти заряд батареї.

    9. Якщо ви не чекаєте важливих дзвінків або повідомлень, можна увімкнути режим "Авіа" або "Не турбувати", які також суттєво заощаджують енергію.

    10. Відключаємо також всі пуш-повідомлення, програми-помічники (Siri, відстеження фізичної активності тощо), постійні оновлення, синхронізацію між пристроями. Підключений до мережі смартфон постійно взаємодіє з різними програмами, пристроями та сайтами, і при цьому "садить" акумулятор без вашого відома.

    Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як почистити клавіатуру ноутбука чи ПК у домашніх умовах.
  • Читайте також на theLime, що робити, якщо телефон впав у воду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ