Лайм

В Ужгороді з'явився мурал із псом Патроном - зображення чотирилапого сапера прикрашає стадіон

Хоробрий малюк зображений в іменному бронежилеті

Пес Патрон, який допомагає чернігівським піротехнікам у розмінуванні територій, став героєм нового муралу. Зображення чотирилапого сапера з'явилося в Ужгороді і тепер прикрашає один із стадіонів міста.

Як пише "Суспільне", зобразила Патрона на огорожі стадіону "Авангард" поряд з іншими стріт-артами ужгородська художниця Катерина Туз. Паркан перебуває в аварійному стані і через повномасштабну війну ремонт вирішили не проводити. Тоді місцева художниця запропонувала розмалювати його у патріотичному стилі.

Фото: Суспільне Ужгород

Юна дівчина намалювала пса в іменному бронежилеті, в якому хоробрий малюк допомагає шукати вибухонебезпечні предмети, які залишили російські війська. Катерина розповіла, що для мурала обрала стиль фотореалізм, щоб Патрон виглядав ніби живий.

"Якщо відійти - він здається живий. Не знаю, наскільки це правда, але я дуже стараюся. Його складно малювати, бо тут і фон і сам він, щоб не був надто темним, і щоб все між собою грало нормально. Оскільки позаду вибухає танк, то він має бути темним, але не занадто, потрібно витримати золоту середину", - розповіла художниця.

Фото: Суспільне Ужгород

Зазначимо, що це не перший мурал с изображением Патрона. Псу-саперу також присвятили стріт-арти художники Полтави, Запоріжжя, Рівного та Києва.

Патрон – джек-рассел, який живе та працює на Чернігівщині у підрозділі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Милий дворічний пес навчений шукати міни, гранати, снаряди та інші вибухівки.

Фото: Суспільне Ужгород

Чотирилапий помічник саперів став справжнім фронтовим героєм, інтернет-зіркою та улюбленцем дітей та дорослих. Про хороброго песика знімають сюжети, його малюють художники, а нещодавно Патрон отримав нагороду від Володимира Зеленського та найпрестижнішу премію для собак у Каннах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші