Лайм

Пес Патрон отримав нагороду Каннського кінофестивалю, і тепер чекає на вітання від кота Степана

Премія вручається за зв'язок між людством та собаками

Пес Патрон, який допомагає саперам у розмінуванні територій, отримав найпрестижнішу нагороду для собак у Каннах - Palm Dog Humanitarian. Про те, що йому присудили "Пальмовий" статус, героїчний малюк дізнався дистанційно.

Приємною новиною хвостатий піротехнік поділився в Instagram. Він зазначив, що за інших життєвих обставин він би радів і крутив хвостом, але реальність сьогодні не та.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Нагороду на Каннському кінофестивалі отримував колега Патрона на ім'я Михайло. Зі сцени сапер звернувся до миру із закликом давати Україні більше зброї, але його промову вирізали.

"Під час нагородження, на жаль, промову Михайла (це моя людина і колега) вирізали. У ній він просив надихнутися моєю відвагою і давати більше зброї Україні. Бо чим більше зброї зараз - тим менше часу у ворога, щоб заміновувати наші території", - розповів Патрон.

"Я справді вдячний за таку нагороду. І за те, що мені аплодували. Я теж аплодуватиму, коли отримаю найважливішу нагороду в світі: звістку про перемогу України", - додав пухнастий герой.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Наприкінці допису Патрон звернувся до кота Степана, який цього місяця отримав у Каннах престижну премію блогерів та допоміг зібрати кошти для допомоги українським дітям, які постраждали від російської агресії. Тоді хвостатий сапер привітав пухнастого блогера з перемогою та попросив "понюхати" нагороду.

"Сподіваюсь, кіт Степан не забуде і мене привітати тепер", - написав Патрон.

Премію Palm Dog вручають у Каннах найкращому собаці, який знявся у фільмі-учаснику кінофестивалю. Це щорічне неофіційне шоу нагород було започатковане у 2001 році журналістом Тобі Роузом, натхненним його власним французьким фокстер'єром Маттлі, і нині є улюбленим для всіх задоволенням у передостанній день роботи Каннського кінофестивалю.

Фото: instagram.com/patron_dsns

  • Раніше пес Патрон отримав нагороду від Володимира Зеленського за пошуки вибухівки. Заслуги маленького сапера визнали на державному рівні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків