Лайм

Пес Патрон отримав нову нагороду та присвятив її всім службовим собакам України

Колекція пухнастого героя поповнилася новою статуеткою

Минулого місяця пес Патрон, який допомагає чернігівським саперам у розмінуванні деокупованих територій, отримав престижну нагороду Канського кінофестивалю. Днями героїчний малюк похизувався новим досягненням - тепер він має "Золоту лапу" з клубу собаківництва в Ірландії.

Фотографією нового трофею Патрон поділився у себе в Instagram. Чотирилапого піротехніка нагородили ще кілька тижнів тому, але пес-сапер вирішив розповісти про нагороду тоді, коли триматиме її у своїх лапках. Нове досягнення Патрон присвятив пухнастим помічникам українських захисників.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Патрон (@patron_dsns)

"Я хочу присвятити цю нагороду всім службовим собакам України. Я справжній фанат вашої мужності і праці. Я мрію колись з вами всіма понюхатись. І маю честь бути з вами одного роду. А собачому роду - нема переводу!", - зазначив він.

Патрон разом із саперами з ДСНС знешкоджує вибухонебезпечні предмети, які залишили після себе російські війська. При цьому він зовсім не службовий пес. Два роки тому керівник піротехнічної групи Чернігівщини подарував його синові. Джек-рассел-тер'єр має родовід і мав брати участь у різних виставках.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Однак із першого дня повномасштабної війни Росії проти України Патрон став сапером. Через брак часу господар Михайло почав брати улюбленця із собою на розмінування. Завдяки Патрону чернігівські піротехніки знешкодили понад сто ворожих боєприпасів.

У перервах між пошуком вибухівок Патрон встигає фотографуватися та вести блог в Instagram. На сьогоднішній день на сторінку чотирилапого помічника саперів підписано понад 300 тисяч користувачів.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil