Лайм

Олена Шоптенко влаштувала танцювальний флешмоб з українцями у Відні: відео яскравого виступу

"Ця ініціатива була більше, ніж танець, вона була криком душі!"

Українська танцюристка Олена Шоптенко, яка через війну в Україні змушена була виїхати до Австрії, влаштувала у центрі Відня танцювальний флешмоб. У благодійному заході взяли участь 182 українця.

У своєму блозі в Instagram хореограф виклала відео яскравого танцю. У описі до ролика вона уточнила, що флешмоб минув 10 липня на Штефансплац.

"В той день ми були єдиним організмом, який наперекір погодним умовам та іншим складнощам, показав, наскільки ми любимо свою країну та своїх співвітчизників, які ми насправді щирі та сильні! Цей виступ і захід загалом був зовсім не про танець. Він був про любов, єдність та підтримку, про людські цінності! Для мене особисто було честю виступати на одній площі з такими українцями! Я знаю, що дехто втікав з-під обстрілів у Маріуполі, у когось воюють чоловіки, і ще багато-багато особистих історій. Я весь цей час бачила, що для тих, хто брав участь, ця ініціатива була більше, ніж танець, вона була криком душі!" – поділилася подробицями Шоптенко.

"Я неймовірно пишаюся вами, любі танцівники! Для мене і усієї команди було за честь мати змогу мовою тіла розповісти в цій постановці про всі наші спільні почуття та переживання", - додала знаменитість.

Фото: instagram.com/alena_shoptenko

Захід готували спільними зусиллями українського посольства, Товариства української молоді та небайдужих українців.

"Постійно приходили люди – хореографи, організатори, звичайні люди, які хотіли долучитись і допомогти. Ми ще раз доводимо світу, що українці мегакруті – цю постановку 200 людей, з яких понад 25 – діти, підготували всього за чотири дні, займаючись по три-чотири години на добу. У нас не було бюджету, було мало часу, але ми це зробили", - також розповіла деталі танцюристка.

Фото: instagram.com/alena_shoptenko

У відео можна побачити, як українці склали герб України, слово "воля", серце з синьо-жовтим прапором і український тризуб.

За словами Шоптенко, вона зініціювала цей флешмоб, щоб зібрати кошти на підтримку жінок та дітей, які постраждали від війни.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші