Лайм

Чим замінити качалку для тіста: 4 варіанти, які завжди під рукою

Ці предмети точно знайдуться у будь-якому господарстві

Кожна господиня в арсеналі має не лише декілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах. І якщо ви вже знаєте, що робити, якщо немає пергаментного паперу для випічки, радимо також взяти на замітку поради, чим замінити качалку для тіста. theLime розповідає, які предмети можна використовувати для цього.

Скляна пляшка

Досвідчені господині знають, що замість звичайної дерев'яної качалки можна взяти скляну пляшку, наприклад, з-під вина. Знімаємо з неї етикетку, промиваємо у проточній воді та витираємо насухо. Крім того, в неї можна налити трохи води та щільно закрити пробкою. Пляшка стане важчою і щільніше прилягатиме до поверхні столу – це дозволить витрачати менше фізичних зусиль. А щоб тісто в процесі розкочування не прилипало до неї, обгортаємо її харчовою плівкою, пергаментним папером або ж охолоджуємо в холодильнику.

Фото: pixabay.com

Банка

Ще один варіант, який завжди знайдеться під рукою – це невелика скляна банка, приблизно 0,5 л. Природно, зробити це буде не так зручно, як качалкою, проте все ж таки можливо. Але є одне "але" потрібно бути дуже акуратним, щоб не роздавити скло під тиском.

Фото: pinterest.com

Термос

По суті, розкачати тісто можна будь-яким предметом циліндричної форми. І якщо під рукою немає ні пляшки, ні банки, можна спробувати це зробити невеликим термосом. Його ретельно промиваємо у проточній воді та витираємо насухо. Потім приступаємо до процесу.

Фото: pixabay.com

Рулон харчової плівки

Ще один варіант – рулон харчової плівки або пергаментного паперу, який також має циліндричну форму. Щоб розкачати тісто, потрібно просто покласти рулон на шматок тіста і плавно пересувати його паралельно до столу, злегка натискаючи. Результат буде нічим не гіршим, ніж використовуючи традиційну качалку.

Крім того, цей метод має свої переваги: по-перше, тісто не прилипає до рулону, по-друге, таку "качалку" не потрібно мити просто відрізаємо забруднений шматок плівки та викидаємо його.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків