Лайм

Голод, обстріли, побиття: Іван Ганзера розповів, що пережила його сестра у російському полоні

Жінці вдалося врятуватися

Український співак, переможець першого сезону шоу "Голос країни" Іван Ганзера повідомив, що його сестра із чоловіком вибралися з полону російських окупантів. Виконавець зізнався, що його рідним довелося багато пережити, але головне - вони живі.

"Нарешті у мене гарні новини. Моя сестра з чоловіком вибралися з російського полону. Вони багато пережили. Голод. Обстріли. Та навіть побиття. Але зараз все позаду, і вони вже у безпечному місці", - поділився хлопець на своїй сторінці у Facebook .

Фото: facebook.com/ivan.ganzera

Він додав, що, швидше за все, після перемоги їм нікуди повернутися, але він сподівається, що Європа зустріне добрими людьми на шляху.

"Як сказала сестра, після пережитого вона тепер розуміє, що жила неправильно. "Працювали, будували. І тепер нічого немає. А життя вже пройшло. Так і не встигла пожити для себе. Не жалкую ні за чим. Головне ми вижили. Ти не уявляєш як хотілося жити", - процитував Ганзера сестру.

Подробиць Іван не повідомив, але відомо, що сестра переможця "Голосу країни" з першого дня повномасштабного вторгнення Росії була під окупацією. Вона проживала за два кілометри від РФ - у селищі міського типу Козача Лопань Харківської області. Жінка хотіла евакуюватися ще 24 лютого, але вже о 6 ранку населеним пунктом їздили російські танки.

У червні в інтерв'ю "24 каналу" Ганзера розповідав, що через кілька місяців життя в окупації його сестра з чоловіком намагалися виїхати на територію РФ, оскільки була можлива лише така евакуація. На блокпостах вони хотіли домовитися з російськими військовими, щоб їх пропустили, але ті натомість запропонували переписати на них все своє майно – автівку та будинок.

"За те, щоб жити, ти віддаєш все своє майно. Це бандитизм і дикість. Але це воєнний час, дикі люди довкола нас. Я сказав своїй сестрі, що ніякі матеріальні речі не вартують її життя. Все можна нажити та надбати. Тим паче, що в мене є великі сумніви, що такі угоди матимуть якусь юридичну силу. Якщо будинок вціліє і там знову буде Україна, то мені здається, що вона так само безперешкодно зможе повернутися до свого будинку. І я їй порадив, якщо буде така можливість, то робити все можливе, щоб вижити", - розповідав співак.

Можливо, сім'ї все ж таки вдалося тоді виїхати до Росії, де вони і потрапили в полон окупантів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil