Лайм

Колишній телеведучий Юрій Кот підозрюється у держзраді

Він підтримує російську агресію та дискредитує українців

Уродженець Житомира Юрій Кот, який свого часу працював на телеканалі "Інтер", підозрюється у державній зраді. З початку повномасштабної війни в Україні колишній телеведучий підтримує дії російської влади, про що публічно заявляє.

Як йдеться у документі, опублікованому на сайті Офісу генерального прокурора України, Кот розміщує у своєму телеграм-каналі "Юрий Кот - Быть добру!" викривлену інформацію стосовно історичних та політичних фактів та розповсюджує прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

Фото: zhzh.info

За даними слідства, Кот під час Революції Гідності був ведучим на київському Антимайдані, а у 2014 році переїхав на постійне місце проживання до РФ, де почав працювати в державному пропагандистському інформаційному агентстві "Росія сьогодні" та в російському агентстві News Front.

"Встановлено, що Кот Ю.В. підтримує керівництво РФ щодо початку військових дій в Україні. Зокрема, у своїх виступах на відеозаписах у мережі Інтернет, ЗМІ підтримував політику РФ та має проросійські погляди. Його виступи переважно підготовлені на замовлення посадовців РФ та установ і російських медійних центрів",- йдеться у документі про підозру.

Юрій Кот працював на телеканалі "Інтер" з 1999 до 2011 рік. А в період з 2007 до 2014 року був ведчим у Національній суспільній телерадіокомпанії. За статтею про держзраду йому може загрожувати від 15 років до довічного позбавлення волі.

  • Тим часом Юрій Бардаш після скандальних антиукраїнських заяв про війну втік із Грузії до Москви. Продюсер, який закликав українців здатися Росії, остаточно перейшов на бік ворога.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Роботи дуже багато: Ірина Кудашова висловилася про квартиру у Чернігові, зруйновану атакою РФ

Ірина Кудашова розповіла про зруйновану росіянами квартиру у Чернігові - акторка дивом врятувалася від ворожої атаки

Олег Скрипка зробив заяву про мобілізацію та відповів, чи готові його сини піти на фронт

Олег Скрипка заявив, що кожен має сам вирішувати, чи вступати до ЗСУ - артист пояснив, чому він не наважився на цей крок

Став іншою людиною: Огнєвіч розповіла про батька, який рятує українських військових

Батько Злати Огнєвич служить у 65 років - чоловік лікує рятує поранених українських бійців у Харківській області