Лайм

Олена Зеленська у костюмі та кросівках відвідала Бучу та запустила проект "Фабрика-кухня"

Перша леді розповіла про відновлення міста під Києвом

Олена Зеленська відвідала Бучу разом із меценатом та бізнесменом Говардом Баффетом. Американський філантроп зголосився профінансувати відкриття першої в Україні фабрики-кухні. У рамках цього проекту здорове харчування отримають школярі, які постраждали від російської окупації Бучі, Бородянки та Немішаєво.

"Загалом кухня зможе готувати до 10 тисяч порцій на день і забезпечить харчуванням понад 30 шкіл Бучанської, Бородянської та Немішаївської громад", - розповіла Зеленська.

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Для робочої поїздки перша леді обрала стильний бежевий костюм із укороченими штанями, білу футболку та білі кросівки. Робота над відновленням Бучі сповнила її оптимізмом.

"ажко висловити всі емоції, які відчуваєш тут. Як і для кожного українця, для мене це місце невимовного болю за закатованими Росією співвітчизниками. Та водночас Буча жива! Вона відновиться й буде не лише місцем пам’яті про російські злочини, а й місцем нового повноцінного життя, - вважає Зеленська. - Саме тут розпочинаємо реалізацію великого проекту - Фабрика-кухня".

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Фабрика-кухня – частина реформи шкільного харчування, яку Олена Зеленська розпочала ще до війни. "Ми планували побудувати великі підприємства, які забезпечать харчуванням десятки навчальних закладів, - пояснила вона. - Реформу перервав російський напад. У перші місяці повномасштабного російського вторгнення, як ми всі пам'ятаємо, йшлося вже не про принципи харчування, а про те, щоб дітям і дорослим було що їсти взагалі. Але зараз ми розпочинаємо навчальний рік. Це те, чого дуже не хоче агресор - щоб наші діти навчалися та мали нормальне життя. Але вони обов'язково отримуватимуть знання".

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України