Лайм

Здоров'я Єлизавети II погіршилося: сім'я 96-річної королеви зібралася в її палаці

Голова британського престолу перебуває під наглядом лікарів

Лікарі висловили стурбованість станом здоров'я королеви Єлизавети ІІ. Букінгемський палац заявив, що 96-річній голові престолу рекомендували залишатися під медичним наглядом.

"Після обстеження сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані станом здоров'я Її Величності та рекомендували їй залишатися під медичним наглядом", - цитує заяву видання The Guardian.

Королева Єлизавета ІІ 6 вересня 2022 року. Фото: Getty Images

Зараз королева знаходиться в Балморалі - своєму шотландському маєтку. Відомо, що до неї вирушили принц Чарльз, його дружина Камілла та принц Вільям.

"Ми посилаємо наші найкращі побажання Її Величності Королеві, вона і королівська родина - у наших думках і молитвах у цей момент", - заявив речник палати громад сер Ліндсей Хойл.

Здоров'я Єлизавети II погіршилося у середу 7 вересня, коли вона відмовилася від участі у віртуальному засіданні таємної ради. Лікарі рекомендували їй відпочивати.

Прем'єр-міністр Ліз Трасс заявила: "Уся країна буде глибоко стурбована новинами з Букінгемського палацу. Мої думки - і думки людей по всьому Сполученому Королівству - у цей час із Її Величністю Корольовою та її родиною"

Цього тижня Єлизавета II зустрічалася з Борисом Джонсоном та Ліз Трасс у Балморалі. Вона виглядала тендітною і спиралася на тростину під час візитів. У середу Букінгемський палац заявив: "Після вчорашнього дня Її Величність прийняла пораду лікарів відпочити. Це означає, що засідання таємної ради, яке мало відбутися сьогодні ввечері, буде перенесене".

Фото: Getty Images

Королівський історик Анна Уайтлок, професор історії монархії з Лондонського університету, сказала, що заява Букінгемського палацу передбачає "явно дуже серйозні часи" та вказує на те, що "кінець не за горами".

До Балморалу прибувають інші високопоставлені члени королівської родини. Серед них – діти Єлизавети II принцеса Анна, принц Едвард та його дружина вже в дорозі. Також у Шотландію направилися принц Гаррі та Меган Маркл.

Усі четверо дітей Єлизавети II перебувають поруч із нею у замку. Королівський кореспондент Кріс Щип підтвердив, що ситуація серйозна. Кореспондент ВВС Ніколас Уітчелл сказав, що в недавніх припущеннях про здоров'я королеви ходили "чутки про рак", але підтвердження немає.

В аеропорту Абердину в Шотланії приземлився літак, де знаходилися члени королівської родини: принц Вільям, принц Ендрю, принц Евард та графиня Уессекська Софі. Принца Гаррі та Меган Маркл у цьому літаку не було: вони дістануться Балморалу окремо.

Новина доповнюється.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представника Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу