Лайм

Єлизавета II відзначила 70 років правління і назвала ім'я наступної королеви

Букінгемський палац опублікував офіційне послання

6 лютого виповнилося 70 років від дня сходження Єлизавети II на престол. Вона стала першим британським монархом, який відзначив платиновий ювілей правління. У своєму офіційному зверненні до нації глава престолу підтвердила своє бажання, щоб дружина принца Чарльза Камілла стала наступною королевою.

Фото: Getty Images

'"Коли, коли прийде час, мій син Чарльз стане королем. Я знаю, що ви надасте йому і його дружині Каміллі таку ж підтримку, як і мені; і я щиро бажаю, щоб, коли цей час прийде, Камілла стала відома як королева-консорт, оскільки вона продовжує свою вірну службу", - йдеться у заяві Єлизавети.

Титул Камілли тривалий час залишався під питанням, оскільки спочатку, коли вона вийшла заміж за принца Чарльза у 2005 році, їй пророкували статус принцеси-консорт. Рішення королеви має велике значення, оскільки Камілла тепер буде коронована разом зі своїм чоловіком.

Фото: Getty Images

Представник принца Уельського сказав, що пара "зворушена і задоволена словами Її Величності".

У своїй промові Єлизавета висловилася на користь Камілли, а також згадала свого коханого принца Філіпа, який помер у квітні минулого року. Вона зазначила, що "благословенна тим, що в особі принца Філіпа у мене був партнер, готовий виконувати роль чоловіка та безкорисливо йти на жертви". Також вона подякувала народу Великобританії та всієї Британської Співдружності за підтримку та підписала послання: "Ваша слуга, Елізабет Р.".

Фото: Getty Images

"Оскільки ми відзначаємо цю річницю, мені приносить задоволення поновити обіцянку, яку я дала у 1947 році, що моє життя завжди буде присвячене служінню вам, - йдеться в її заяві. - Коли я дивлюся вперед із почуттям надії та оптимізму в рік мого платинового ювілею, я згадую про те, за що ми можемо бути вдячні, за останні сім десятиліть ми стали свідками надзвичайного соціального, технологічного та культурного прогресу, який приніс користь усім нам, і я впевнена, що майбутнє надасть аналогічні можливості нам, і особливо молодому поколінню".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші