Лайм

Не в Букінгемському палаці. Стало відомо, де житиме новий король Британії Чарльз III

У резиденції британських монархів ведеться ремонт

Після смерті королеви Єлизавети II британський престол успадкував її старший син Чарльз, і хоча офіційною резиденцією монархів вважається Букінгемський палац, новий король та його дружина Каміла житимуть в іншому місці. Про це повідомляє видання The Guardian.

В якості свого будинку король Чарльз (Карл) використовуватиме Кларенс-Хаус. Основна причина в тому, що у Букінгемському палаці ведуться будівельні роботи. Програма з ремонту історичної будівлі розрахована на 10 років і включає оновлення електропроводки, сантехніки та опалення. Вартість такого оновлення – 369 мільйонів фунтів стерлінгів (15 млрд грн).

Король Чарльз у своєму будинку Кларенс-Хаус Фото: Getty Images

Кларенс-Хаус – колишній будинок королеви Єлизавети Боуз-Лайон, матері Єлизавети II. Чарльз і Камілла переїхали туди ще у 2003 році. Королівська пара дуже любить маєток, збудований у 1827 році, тому він був ретельно відремонтований та прикрашений згідно їхнього смаку. У ньому знаходяться витвори мистецтва з колекції Чарльза та безліч сімейних фотографій.

Кларенс-Хаус - резиденція короля Чарльза та королеви-консорт Камілли Фото: Getty Images

Букінгемський палац був офіційною лондонською резиденцією британських монархів із 1837 року. У ньому 775 кімнат, 52 королівські та гостьові спальні, 188 спалень для персоналу, 92 кабінети, 78 ванних кімнат.

Букінгемський палац був резиденцією британських монархів із 1837 року Фото: Getty Images

Принц Вільям та Кейт Міддлтон, які після смерті Єлизавети ІІ стали принцом та принцесою Уельськими, нещодавно переїхали до котеджу Adelaide Cottage у Віндзорському парку. Вони хотіли жити подалі від центру Лондона і відвели своїх дітей до нової школи. Ця радісна подія збіглася зі смертю королеви. Поки що невідомо, чи змінять вони місце проживання у зв'язку з новими титулами.

До речі, ім'я нового короля Великобританії все ще є предметом дискусій в Україні. Посол Британії в Києві Мелінда Сіммонс в ефірі національного марафону новин пояснила, називатиме його Чарльзом, і що його ім'я не змінилося з того часу, як він був принцом Уельським.

"Ви знаєте, що англійською правильно називати його Чарльз. Навіть коли ми говорили українською, коли він був принцом Уельським, і тепер, коли він став Чарльзом III, ми продовжуватимемо так його називати, - сказала вона. - Як це буде українською - я думаю, що лінгвістам доведеться якось із цим розібратися і прийти до взаєморозуміння. Але англійською ми будемо його називати King Charles, тобто Чарльз III".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Річ саме в ефективності: лідер гурту "Скай" Олег Собчук озвучив своє ставлення до мобілізації

Олег Собчук висловився про мобілізацію - лідер гурту Скай заявив, що в тилу від нього буде набагато більше користі, ніж на фронті

В мережі показали свіже фото 88-річного Алена Делона, який нещодавно отримав орден від Зеленського

Анушка Делон показала свіже фото свого зіркового батька - як виглядає 88-річний Ален Делон, якого помістили під посилену опіку

Даша Квіткова відповіла, чи забрали у неї водійські права після ДТП у Києві

Українська блогерка Даша Квіткова розповіла, чим закінчилася історія з ДТП і чи забрали у неї водійське посвідчення