Лайм

Як швидко відмити термос від чайного нальоту та запаху плісняви

Позбутися цього допоможуть перевірені часом засоби

Навіть найохайніші господині стикаються з різними забрудненнями у побуті. І якщо ви вже знаєте, чому з'являється неприємний запах у морозильній камері та як його позбутися, радимо також взяти на замітку лайфхаки, як швидко відмити термос від чайного нальоту і запаху плісняви. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Причина утворення чайного нальоту – міцно заварений напій, через що на колбі термоса утворюється специфічна плівка, а також надмірно жорстка вода.

Фото: pinterest.com

За допомогою чого можна очистити термос від чайного нальоту?

Оцет

Змішуємо оцтовий розчин із гарячою водою в пропорції 1:3. Заливаємо його в термос доверху та залишаємо на кілька годин. Потім зливаємо та промиваємо теплою водою.

Сода та оцет

Змішуємо в рівних пропорціях харчову соду та оцет, заливаємо окропом і залишаємо в термосі на ніч. Періодично необхідно його струшувати.

Лимонна кислота

Необхідно взяти декілька столових ложок лимонної кислоти. Засипаємо все в колбу, заливаємо окропом, щільно закручуємо кришку і чекаємо щонайменше 10 годин.

Порошок можна замінити свіжими лимонами. Необхідно вичавити з них сік, а шкірку нарізати ножем або подрібнити в блендері. Отриману суміш викладаємо в термос і заливаємо окропом.

Гірчичний порошок

Засипаємо кілька ложок гірчичного порошку в термос і заливаємо теплою водою. Залишаємо на 1-2 години, а краще на всю ніч. Потім промиваємо як завжди.

Coca-cola

Також можна спробувати очистити термос від чайного нальоту за допомогою газованих напоїв. Беремо будь-яку газовану воду Coca-Cola, 7Up, Pepsi, Sprite наливаємо її в каструлю, кип'ятимо, а потім одразу ж виливаємо в термос і залишаємо на ніч (приблизно на 8-10 годин). Потім промиваємо з водою як завжди.

Як прибрати запах плісняви всередині термоса?

Нерегулярний догляд за термосом провокує процес розмноження мікробів усередині колби. Вони формують сприятливе середовище для розвитку цвілі та, як наслідок, появи неприємного запаху.

Найчастіше запах плісняви з'являється в термосі тому, що його кладуть на полицю недосушеним або зберігають із закритою кришкою. Ще гірше, якщо вимиту колбу відразу ж загвинчують і в ній залишається волога, а це завжди призводить до стійкого затхлого запаху.

Прибрати запах можна за допомогою таких засобів:

    - сіль;

    - харчова сода.

Висипаємо в колбу 2-3 ст. л. солі чи 5-6 ст. л. соди та заливаємо гарячою водою (приблизно 500 мл). Залишаємо на 2-3 години, а потім ретельно промиваємо під проточною водою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля