Лайм

Росія, Білорусь і таліби: список аутсайдерів, яких не покликали на похорон Єлизавети ІІ

Лідерів шести держав не хочуть бачити на історичній події

19 вересня відбудеться державний похорон королеви Єлизавети ІІ. Більшості країн світу, з якими Велик Британія має дипломатичні відносини, запропонували надіслати свого лідера на цю історичну подію. Декілька аутсайдерів залишилися без запрошень, і серед них - Путін та Лукашенко.

Daily Mail пише, що в компанії високопоставлених скорботних не захотіли бачити лідерів Росії, Білорусі, Сирії, Венесуели, Афганістану та М'янми. Навіть Північна Корея, Нікарагуа та Іран можуть бути допущені на похорон на рівні послів.

Фото: dailymail.co.uk

Видання пояснює, що у Великобританії немає дипломатичних відносин із Сирією та Венесуелою. Володимира Путіна не запросили через війну в Україні, його союзника Олександра Лукашенка вважають узурпатором влади після виборів 2020 року, Мін Аунг Хлаїнг із М'янми не запрошений через насильницький військовий переворот у 2021 році. Деспотичний лідер Сирії Башар аль-Асад, венесуельський тиран Ніколас Мадуро, мулла Талібана Хайбатулла Ахундзада, Кім Чен Ин із Північної Кореї також виключені зі списку гостей.

Очікується, що 500 світових лідерів, високопоставлених іноземних діячів та очільників держав, включаючи Джо Байдена, Еммануеля Макрона, Джастіна Трюдо та японського імператора Нарухіто, будуть присутні на історичній службі 19 вересня. Це перший державний похорон у Великобританії після смерті Уінстона Черчілля в 1965 році.

Не зважаючи на запрошення, президент України Володимир Зеленський, ймовірно, не поїде до Лондона. Букінгемський палац раніше відмовився коментувати, хто перебуває у списку гостей і коли його затвердять.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків