Лайм

Королівська родина пройшла у процесії за труною Єлизавети ІІ: фото і відео ходи

Покійну голову престолу поховають 19 вересня

14 вересня відбулася процесія, під час якої труну королеви Єлизавети ІІ проводили з Букінгемського палацу до Вестмінстер-холу - історичної споруди, де відбулася перша зустріч короля Чарльза (Карла) з британським парламентом. За процесією покійної голови престолу спостерігали тисячі людей.

Труну винесли з Букінгемського палацу та помістили на лафет Королівської кінної артилерії. На неї поклали імператорську державну корону та вінок із квітів.

Фото: Getty Images

На згадку про свою покійну матір король Чарльз очолив пішу процесію за лафетом. Поруч із ним йшли двоє його братів і сестра - принцеса Анна, принц Ендрю та принц Едвард.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Також у процесії взяли участь сини Чарльза, принц Вільям та принц Гаррі.

Фото: Getty Images

Король Чарльз ІІІ, принцеса Анна та принц Едвард, а також принц Вільям на процесії були одягнені у військову форму. Брат короля принц Ендрю та його син Гаррі одягнулися у чорні костюми. Це тому, що ні Гаррі, ні Ендрю не є працюючими членами королівської родини.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Королева-консорт Камілла та принцеса Уельська Кейт попрямували до Вестмінстер-холу на машині разом із Софі Уессекською та Меган Маркл.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Процесія пройшла через Сади Королеви, Уайтхолл, Парламентську вулицю, Парламентську площу та Двір Нового палацу.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Під час ходи з Гайд-парку пролунав салют із гармат – один постріл щохвилини.

Труна прибула у Вестмінстер-хол о 15:00. Потім її перенесли до зали - найстарішої будівлі парламенту. За труною королеви пройшли король та інші члени королівської родини, спікери обох палат парламенту та два найвищих радника Єлизавети ІІ.

Фото: Getty Images

Закрита труна королеви стоятиме на піднесеній платформі у Вестмінстер-холі. Архієпископ Кентерберійський проведе службу тривалістю близько 20 хвилин у супроводі декана Вестмінстера.

Лежання королеви триватиме чотири дні і закінчиться вранці в день державного похорону 19 вересня. Король і королева-консорт повернуться до Букінгемського палацу.

  • Нагадаємо, що похорон Єлизавети II відбудеться у понеділок. Королева буде спочивати у каплиці Святого Георгія, поруч зі своїм покійним чоловіком принцом Філіпом, який помер у 2021 році у віці 99 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil