Лайм

Тероборона Барселони: Олег Скрипка висловився про українських артистів, які залишаються в Європі

Музикант розповів, як жартома називає деяких своїх колег

Український музикант Олег Скрипка висловився про колег-артистів, які перед вторгненням Росії виїхали за кордон, а як тільки почалася війна - вирушили Європою з концертами на підтримку України.

"Ми називаємо їх "тероборона Барселони". Які постять жовто-блакитні якісь постики в Instagram, знаходяться в Барселоні, Італії, на Мальдівах, пускають крокодилячу сльозу... Як тільки сталася війна - поїхали з гастролями по всьому світу. Чкурнули з України за тиждень до війни або за тиждень після війни", - сказав лідер гурту "ВВ" в інтерв'ю Аліні Доротюк, при цьому прізвища він називати не став.

Фото: instagram.com/o.skrypka

"Коли потрібно було в перші дні війни грати ЗСУ чи за тероборону, чи для дітей, насправді артистів було дуже мало у Києві. Бити себе в груди десь у Мадриді чи Гамбурзі дуже прикольно", - зазначив він.

Скрипка додав, що є українські музиканти, які його приємно здивували та яких він безмежно поважає. Серед них – гітарист гурту "Воплі Відоплясова" Євген Рогачевський, який захищає Україну на передовій, а також виконавець і тепер ще й боєць ЗСУ Коля Сєрга.

"Це люди взагалі зробили дуже важливий, важкий та відповідальний вибір, вони на передку. Але вони вже не грають на гітарах, а стріляють із автоматів. Я таких людей безмежно поважаю. Завдяки таким людям ми переможемо", - сказав він.

Лідер "ВВ" поділився, що давно знає Колю Сєргу, але не очікував, що виконавець піде воювати.

Фото: instagram.com/thekolya

"Він талановитий артист, хороша людина, я його давно знаю, поважаю, але я до одеситів серйозно не ставився, бо це жертви російської пропаганди. А тут Коля Сєрга переходить на українську, пише чудову поезію, йде до ЗСУ. Ніколи не міг чекати цього від Колі. Це справжня сильна людина, яка розуміє, що і як. А є такі, що написали пару пісень українською, а потім продовжили лабуду цю співати і їдуть там пускати сльозу та збирати донати, які йдуть незрозуміло куди", - сказав Скрипка.

"Є різні люди. Краса життя в тому, що золото ніколи на поверхні не плаває. Якщо споживаємо те, що на поверхні, то це далеко не золото", - наголосив музикант.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину