Лайм

Як носити гумові чоботи, щоб не натирали: важливі поради на дощову погоду

Таке взуття має бути зручним і практичним

На зміну спекотному літу прийшла прохолодна осінь із дощовою погодою. І якщо ви вже знаєте, як захистити взуття від промокання без спеціального спрею, радимо також приглянути на сезон одну пару гумових чобіт, щоб не боятися ходити по калюжах навіть у зливу. theLime ділиться простими лайфхаками, як їх правильно вибрати та носити.

Насамперед, потрібно правильно підібрати розмір гумових чобіт. Таке взуття не розношується, тому вибирати потрібно так, щоб під час примірки воно не давило і не натирало.

Якщо це гумові чоботи з утеплювачем, слід підібрати пару, яка відповідає розміру ноги. А якщо без краще вибрати чоботи на 1-1,5 розміра більше, ніж розмір ноги. Це необхідно для того, щоб носити їх із щільними вовняними шкарпетками, які забезпечать додаткові тепло та комфорт.

Фото: pixabay.com

На що ще звернути увагу під час вибору гумових чобіт?

1. Таке взуття може бути виготовлене з натуральної гуми (каучуку) або полівінілхлориду (ПВХ). Чоботи з ПВХ набагато легші та прослужать значно довше.

2. Чим більше на чоботях блискавок та декоративних вставок-прикрас, тим гірше вони захищають від води.

3. При виборі гумових чобіт також звертаємо увагу на підошву – вона повинна бути виготовлена з ПВХ або термопласту (ТРК) – протислизького та холодоутримувального матеріалу.

4. Найкраще вибрати не надто високі чоботи, щоб надягати їх було зручно. Ідеальний фасон чоботи-челсі, які підійдуть на будь-який підйом.

5. Перед покупкою гумові чоботи необхідно ретельно оглянути, щоб на них не було заломів та тріщин. Або провести простий домашній тест: беремо взуття і набиваємо всередину багато паперу. Опускаємо в таз із водою на 10 хвилин, потім перевіряємо, у якому стані папір. Якщо він вологий – чоботи потрібно здати назад у магазин.

Фото: pixabay.com

Через те, що гумові чоботи "не дихають", є ризик підхопити в них грибкові захворювання, що виникають через підвищену вологість.

Тому слід дотримуватись важливих правил гігієни:

1. Навіть якісні гумові чоботи можна носити, не знімаючи, не більше трьох годин на день. Для дітей обмеження ще суворіше – не більше двох годин.

2. Носити гумові чоботи потрібно тільки зі шкарпетками або вставними тканинними "чобітками" з натуральних матеріалів вовни, трикотажу, бавовни.

3. Також можна використовувати спеціальні антибактеріальні устілки.

4. Після кожного використання гумові чоботи необхідно ретельно просушити за кімнатної температури.

5. При мінусовій температурі одягати такі чоботи не слід – є ризик переохолодити ноги та застудитися.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Україна вийшла у фінал "Євробачення-2024": коли виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil витягли під час жеребкування позицію Вибір продюсера - коли артистки будуть виступати у фіналі Євробачення 2024

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць