Лайм

Художниця поділилася щемливим малюнком собаки на ім'я Крим, родину і дім якого знищила Росія

Улюбленець зараз перебуває під наглядом фахівців

Внаслідок ракетного удару по приватному будинку в Дніпрі у ніч на 29 вересня загинуло четверо людей: двоє дітей, їхня мама та бабуся. Вцілів лише домашній улюбленець – старий пес на ім'я Крим, який сидів на руїнах зруйнованого житла і плакав.

Фото бідолашної тварини швидко поширилося в мережі, адже демонтрує невимовний біль, який щодня переживають українці через вторгнення РФ. Українська художниця Ольга Вільсон зобразила щемливий момент на своєму новому малюнку. Картину вона опублікувала в Instagram.

Фото: instagram.com/0lga.art

"Собака на їм’я Крим сидить на руїнах, де нещодавно був розташований його будинок", - написала авторка в описі до знімку.

Відомо, що внаслідок трагедії будинок родини повністю знищено. Через обстріл пес Крим отримав контузію. Його забрали працівники підприємства "Зооконтроль". "Собаку забрали, він під наглядом у лікарів. Контузія, серцева недостатність. Йому дуже страшно. Бідолашні люди, бідні тварини…" – прокоментували інцидент у "Зооконтролі".

Пес КримФото: t.me/borys_filatovv

Батько загиблої родини – військовослужбовець ЗСУ. Він служить під Лиманом, що на Донеччині.

"Жила-була сім'я. Коли почалася війна, то мама вирішила перевезти малечу з проспекту Поля в безпечніше місце. У приватному секторі. До бабусі. Сьогодні до їхнього будинку прилетіла російська ракета. Вирва, яку ви всі бачили на фотографіях приблизно 8 на 10 метрів. Люди буквально випарувалися. Бабуся Алла, мама Наташа, дочка Василіса та хлопчик Іван. І маленький песик Джек. Ні. Я буду відвертим до кінця. Дехто не просто випарувався. Їх знайшли у сусідів на дахах. На сусідніх вулицях. А коли приїхали рятувальники, на руїнах сидів старий пес Крим. І вив. А потім приїхали комунальники. І відвезли собаку, який оглух, осліплий і контужений, до КП "Зооконтроль" і там міські ветеринари колють пса серцевими препаратами, щоб нормалізувати. А згодом приїхав батько. Він служить у ЗСУ. Під Лиманом. Можна я далі не продовжуватиму? Я бачив усе на власні очі. Я хочу лише одного. Щоб ті, тварюки, яких наші оточують під Лиманом, відповіли за все сповна", - прокоментував трагедію міський голова Дніпра Борис Філатов.

Фото: t.me/borys_filatovv

Вранці 30 вересня російські окупанти завдали ракетного удару по околиці Запоріжжя. Під обстріл потрапила колона цивільних автомобілів із людьми, які хотіли виїхати на тимчасово окуповані території, щоб забрати своїх родичів та відвезти їм допомогу. Як повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, відомо про десятки загиблих та поранених.

Ольга Вільсон зобразила колону цивільних машин на своєму малюнку. Сьогодні у Запоріжжі та Запорізькій області оголошено день жалоби. 25 загиблих, до 50 поранених, - написала вона.

Фото: instagram.com/0lga.art

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували