Лайм

Букінгемський палац показав перші монети з портретом короля Чарльза: фото

Новий король Великої Британії постає на монетах без корони

Після смерті королеви Великої Британії Єлизавети II монети з її зображенням замінять на портрет нового короля Чарльза III (Карла III). Королівський монетний двір вже представив перші британські пенси з оновленим дизайном.

Фотографії монет із профілем нового монарха у своєму Instagram опублікував Букінгемський палац. Портрет був створений скульптором Мартіном Дженнінгсом і особисто схвалений Його Величністю.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

На відміну від своєї покійної матері Чарльз зображений на монеті без корони. Профіль короля повернутий ліворуч, у протилежний бік від королеви Єлизавети II - така британська традиція.

Перші монети із зображенням британського короля є частиною меморіальної колекції Її покійної Величності та будуть доступні для колекціонерів з 3 жовтня.

"У понеділок буде випущена серія пам'ятних монет, присвячених життю та спадщині королеви Єлизавети II. Портрет короля вперше з'явиться на спеціальній монеті номіналом 5 фунтів та 50 пенсів, присвяченій королеві", - сказано в дописі.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

На реверсі пам'ятної 5-фунтової монети зобразили два нових портрети Єлизавети II, які демонструють її довгий шлях від молодого монарха до досвідченого глави держави. Дизайн був створений художником Джоном Бергдалом у співпраці з Королівським монетним двором.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Зображення Чарльза III з'явиться на монетах, що перебувають в обігу у Великій Британії, і на пам'ятних монетах, випущених Королівським монетним двором у найближчі місяці.

  • Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років. Після її смерті новим королем Великої Британії став її старший син Чарльз.
  • Королівська сім'я завершила період жалоби за Єлизаветою II. Букінгемський палац показав символічне фото.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували