Лайм

Чарльз вперше звернувся до парламенту як король Великої Британії: історичні фото

Монарх виступив у Весмінстер-Холі - найстарішій частині Вестмінстерського палацу

12 вересня король Чарльз III (Карл III) прибув у Вестмінстер-хол разом із королевою-консортом Каміллою. Він уперше виступив перед парламентом як монарх і прийняв співчуття від членів Палати громад і лордів у зв'язку зі смертю Єлизавети II.

Фото: Getty Images

The Guardian повідомляє, що Чарльз процитував Шекспіра і назвав покійну королеву "зразком для всіх принців, що живуть".

"Будучи дуже молодою, Її покійна Величність заприсяглася служити своїй країні та своєму народові і підтримувати дорогоцінні принципи конституційного правління, що лежать в основі нашої нації, - сказав він депутатам. - Парламент - це живий і дихаючий інструмент нашої демократії та нагадування про середньовічних попередників посади, на яку я був покликаний".

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Вестмінстер-Хол - історична та найстаріша будівля британського парламенту. Її побудовав у 1097 король Вільгельм II (Вільям Руфус), і на той момент він був найбільшим залом у Європі. У 1509 році в ньому проходив коронаційний банкет Генріха VIII, у 1606 році - суд над Гаєм Фоксом. Виступ короля Чарльза III 12 вересня 2022 року слухали близько 900 глядачів у чорних жалобних вбраннях.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

  • Нагадаємо, що похорон Єлизавети II відбудеться 19 вересня. Королева буде спочивати у каплиці Святого Георгія, поруч зі своїм покійним чоловіком принцом Філіпом, який помер у 2021 році у віці 99 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil