Лайм

Темно-синя сукня та лазуровий костюм: як виглядала Олена Зеленська під час візиту до Туреччини

Перша леді відвідала кілька важливих зустрічей

2 жовтня Олена Зеленська в рамках візиту до Туреччини провела низку важливих зустрічей та заходів. Так, перша леді зустрілася з Еміне Ердоган, Вселенським патріархом Варфоломієм та спустила на воду перший протичовновий корвет ВМС України "Гетьман Іван Мазепа".

Зеленська розповіла, що перша леді Туреччини від початку повномасштабної війни в Україні приймала у своїй країні евакуйованих дітей-сиріт. Наразі Еміне Ердоган чекає на нову групу евакуйованих з дитячих будинків Одеської області. "Це наш дружній обов'язок", - заявила дружина президента Реджепа Ердогана.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Протичовновий корвет "Гетьман Іван Мазепа" був збудований у Туреччині для України. До складу українського флоту його мають прийняти у 2024 році.

"У таких випадках до суден звертаються як до людей - з повагою та настановою. Отже, корвете "Гетьман Іван Мазепа", бажаю тобі з честю нести український прапор. Попутного вітру, спокійного моря і лише перемог! Завжди пам'ятай свою турецьку батьківщину та неси славу Україні!" – побажала Олена Зеленська.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Також дружина Володимира Зеленського розповіла про ставлення до війни в Україні Вселенського патріарха Варфоломія – духовного лідера східних православних християн. Вона підкреслила, що християнський світогляд, мораль і цінності не мають для церкви РФ жодного значення.

"Варфоломій називає війну проти України не інакше як диявольською. І таку позицію він зайняв одразу. Ще у березні Вселенський патріархат надіслав першу гуманітарну допомогу Україні і продовжує це робити. І його очільник свідчить про антилюдську сутність російської війни", - розповіла перша леді.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Образи Олени Зеленської у Туреччині

На офіційних зустрічах у Туреччині Зеленська з'явилася у двох вбраннях - лазуровому костюмі з жакетом і спідницею міді та стриманою темно-синьою сукнею з довгими рукавами.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil