Лайм

Чим обробити взуття від неприємного запаху: 5 дієвих засобів

Виберіть собі підходящий варіант

Кожен із нас не раз стикався з поширеною проблемою – як у кімнатних тапочках, так і у вуличному взутті з'являється неприємний запах. Причина такого явища – грибок та бактерії, які легко ростуть та розмножуються у теплому та вологому середовищі. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, чим можна обробити улюблену пару, щоб позбутися цього.

Фото: pinterest.com

Перекис водню

Змочуємо ватний диск у розчині перекису водню та ретельно протираємо взуття зсередини. Потім залишаємо доти, доки вона повністю не висохне.

Антисептик

Причина появи неприємного запаху у взутті – надмірна пітливість ніг, і як результат, розмноження всередині туфель або черевиків різних мікробів. Щоб впоратися з цією проблемою, достатньо купити в аптеці будь-який антисептик, наприклад, формідрон, і обробити ним взуття всередині. Потім його потрібно добре просушити.

Сода

Ще один варіант зробити домашній дезодорант для взуття на основі соди. Змішуємо 3 ст. л. соди та 1 ст. л. крохмалю, а також кілька крапель будь-якої ефірної олії або парфуму. Потім розкладаємо отриману суміш у старі непотрібні шкарпетки та зав'язуємо їх резинками чи нитками. Кладемо шкарпетки в черевики або туфлі на декілька годин, а краще на всю ніч.

Сіль

Сіль ще один прекрасний абсорбент, який можна покласти у взуття, щоб позбутися запаху. Все дуже просто – насипаємо у взуття невелику кількість солі. Для досягнення ефекту потрібно кілька днів, тому попередньо необхідно запастися змінною парою. Замість солі можна взяти дитячу присипку, активоване вугілля, каву чи чай.

Дезодорант для взуття

Найнадійніший спосіб скористатися дезодорантом для взуття, який можна купити в найближчому супермаркеті. Просто розпорошуємо спрей після використання взуття та залишаємо до повного висихання. Найкраще повторювати процедуру щоразу, коли знімаєте взуття. Дезодорант зручний тим, що його можна брати із собою у дорогу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil