Лайм

Як прибрати потертості та "залисини" на замшевому взутті: прості лайфхаки

Візьміть собі на замітку

Майже кожен із нас хоча б раз у житті стикався з тим, що взуття після нетривалого носіння з тих чи інших причин покривається плямами та розводами. І якщо ви вже знаєте, як почистити осінні черевики з нубуку від бруду та плям, радимо також взяти на замітку кілька порад, як прибрати потертості та "залисини" на взутті із замші. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pinterest.com

Щоб позбутися від потертостей в домашніх умовах, змішуємо воду з нашатирним спиртом у пропорції 1:1. Отриманим розчином обробляємо всю поверхню замшевого взуття. Після такої процедури залишаємо улюблену пару на всю ніч (8-10 годин) у сухому місці.

Ще один спосіб, щоб відновити прим'яті ворсинки, – потримати декілька хвилин взуття над парою. Потім потрібно розчесати його спеціальною щіткою з м'якими щетинками.

Також від "залисин" можна позбутися ще одним народним методом. Для цього змішуємо 3 ст. л. молока та 1 ч. л. харчової соди. На бавовняну серветку наносимо трохи отриманої суміші та обробляємо райони "залисин", потім залишаємо взуття на 5 хвилин. Прибираємо залишки щіткою, а якщо потертості залишилися повторюємо процедуру ще раз, залишивши суміш на взутті на півгодини.

Якщо на замші з'явилися плями, їх можна прибрати за допомогою оцтової кислоти. Беремо м'яку щітку, змочуємо її у звичайному столовому оцті та проходимося по забрудненим ділянкам.

З жирними плямами допоможе впоратися бензин. Просто протираємо забруднене місце невеликим шматочком тканини, змоченим у цій речовині.

Чимало господинь для видалення жирних плям і розводів на замші використовують засіб для миття посуду. Наносимо його на пляму, залишаємо на 15 хвилин, потім витираємо бавовняною серветкою, змоченою у воді.

Ще один спосіб – за допомогою тальку. Наносимо його на забруднення, залишаємо на 15 хвилин, потім залишки струшуємо. Після цього взуття необхідно протерти щіткою, призначеною спеціально для замші.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що зараз із колишнім футболістом Мілевським, який був у комі через зловживання алкоголю

Як зараз виглядає Артем Мілевський – колишній футболіст Динамо, який боровся з алкогольною залежністю

Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера

Анастасія Приходько прокоментувала смерть менеджера Григорія Красницького - чоловік помер на концерті співачки внаслідок інфаркту

Соломія Вітвіцька зворушливо привітала коханого з новим званням у ЗСУ і показала його фото

Українська телеведуча Соломія Вітвіцька опублікувала нове фото свого коханого-військового Олексія Ситайла та розповіла про його нове звання у ЗСУ