Лайм

Чи потрібно вимикати на ніч Wi-Fi на телефоні, щоб він довше не розряджався

Дізнайтесь відповідь на популярне запитання

З часом мобільні телефони починають розряджатися швидше через знос батареї, і люди шукають способи продовжити термін її служби. Існує думка, що Wi-Fi (Вай-Фай) та Bluetooth (Блютуз) обов'язково потрібно вимикати на ніч, оскільки вони "садять" акумулятор. Розповідаємо, чи це так насправді.

Фото: pixabay.com

Чи потрібно вимикати Вай-Фай для економії заряду батареї

Якщо ви знаходитесь в зоні дії хорошого сигналу Wi-Fi, вимикати його на ніч або заради економії заряду батареї не потрібно. Смартфон споживає менше енергії для підключення до Інтернету через мережу Wi-Fi, аніж через стільникову мережу (3G, 4G або EDGE). Крім того, якщо ви використовуєте програми, які мають доступ до вашого місцезнаходження, Wi-Fi передасть його телефону швидше та економніше, ніж енергоємний GPS. Це дійсно продовжить термін служби акумулятора вашого телефону.

Вимикати вай-фай потрібно в тих випадках, коли з'єднання постійно зникає, а телефон шукає хороший сигнал. У такому випадку, при наявності хорошого стільникового з'єднання для передачі даних, краще покластися на 3G або 4G.

Фото: pixabay.com

Чи правда, що Bluetooth садить батарею

Bluetooth свого часу розробляли для мінімізації використання батареї, і згодом він став лише кращим. Таким чином, якщо функція увімкнена, але ваш смартфон не підключений до іншого електронного пристрою через блютуз, акумулятор витрачає зовсім незначну кількість енергії. Навіть при підключенні до пристрою Bluetooth LE з низьким енергоспоживанням (наприклад, фітнес-браслету), Bluetooth витрачає дуже мало заряду акумулятора. Інша справа - блютуз-навушники або блютуз-колонки, підключення до яких помітно впливає на батарею. Таким чином, якщо батарея швидко розряджається, дротові навушники можуть стати кращим вибором.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що зараз із колишнім футболістом Мілевським, який був у комі через зловживання алкоголю

Як зараз виглядає Артем Мілевський – колишній футболіст Динамо, який боровся з алкогольною залежністю

Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера

Анастасія Приходько прокоментувала смерть менеджера Григорія Красницького - чоловік помер на концерті співачки внаслідок інфаркту

Соломія Вітвіцька зворушливо привітала коханого з новим званням у ЗСУ і показала його фото

Українська телеведуча Соломія Вітвіцька опублікувала нове фото свого коханого-військового Олексія Ситайла та розповіла про його нове звання у ЗСУ