Лайм

Я не служив: актор Олександр Печериця розповів, наскільки складно було без підготовки потрапити до ТРО

Зірка розкрив подробиці

Український актор театру та кіно Олександр Печериця з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини зі зброєю в руках. Він зізнався, що рішення навчитися військовій справі без попереднього досвіду у цьому було одним із найскладніших, проте про він ні разу не пошкодував про свій вибір.

"Я вагався, поки в один момент не прийняв рішення, що зранку піду до військомату і спробую туди записатися. Я ще цілу добу стояв у черзі, де переконував сам себе. Але коли я вже знаходився там, то у мене зникли всі сумніви та страхи. Я не знаю, як це пояснити. Я хочу розповісти про атмосферу, яка надихала: нас ще не записали, ми просто стояли у черзі і чекали якогось рішення, тому що перед цим нам сказали, що загони сформовані і ніхто нікого набирати не буде. Однак там все одно панувала така атмосфера піднесення, що мені не хотілося йти звідти", - пояснив артист у інтерв’ю Аліні Доротюк.

Фото: instagram.com/oleksandr_pecheritsya

Актор зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення нічого не знав про службу та не вмів поводитися зі зброєю, проте при цьому був упевнений, що може бути корисним власній країні:

"У той момент я для себе вирішив, що буду там стояти. Нехай я навіть буду робити щось, що не стосуватиметься військової справи, до якої я відношення не мав. Я не знав про зброю чи військову справу взагалі нічого, бо я не служив. Попри це, я вирішив, що якась робота для мене все одно знайдеться. Я знав, що прийшов туди, де маю бути".

Фото: instagram.com/oleksandr_pecheritsya

Печериця додав, що попри те, що не було вже місць і добровольців відправляли додому, йому разом із побратимами все ж вдалося потрапити в підрозділ. Олександр розповів, як саме це було:

"Коли після кількох годин чекання ми познайомилися з хлопцями та вже встигли поспілкуватися, ми склали список з імен, прізвищ та телефонів – на випадок, коли хтось буде виходити з офіцерів для набирання нових списків. І от коли вийшов наступний офіцер і сказав, що йому потрібно 10 людей, ми сказали, що у нас уже є 10 людей і складений список. Він взяв наш список і сказав: "Тоді заходьте". Ми пішли, підписали необхідні папери, нас сформували. Після цього ми вже знали, що вже в підрозділі, будемо захищати Київ".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil