Лайм

Чому не варто сушити одяг на батареї: експерт назвала причину

Візьміть собі на замітку

Багато господинь ретельно стежать за затишком і порядком у своєму будинку і практично щодня займаються рутинними справами: приготуванням їжі, прибиранням і пранням. Деякі з них у холодну пору року припускаються жахливої помилки – для того, щоб швидко висушити постільну білизну та речі, розвішують їх на батареях. theLime вирішив докладніше розповісти, чому так робити не варто.

Фото: pinterest.com

Справа в тому, що таким чином можна сильно пошкодити тканину. Про це експерт Джорджія Меткалф засновниця компанії French Bedroom, яка займається рітейлом постільної білизни та домашнього текстилю, розповіла виданню Express.

"Будьте обережні з частинками іржі, які можуть потрапити на постільну білизну від радіаторів, утворюючи на простирадлах плями, які важко видалити. Більше того, шар одягу поверх батареї також знизить її ефективність у нагріванні кімнати і збільшить рахунки за опалення", зазначила Меткалф.

Постільній білизні необхідна велика площа поверхні, щоб вони швидко висохли, тому її можна повісити на двері. Однак тут є ризик, що необроблена деревина може зробити зачіпки на делікатних тканинах. Якщо це невеликі речі, наприклад, штани або піджак, їх можна розвісити на спинці стільця, попередньо накривши його марлею або рушинком.

Ще один варіант – використовувати вільну кімнату або балкон, де можна натягнути мотузку, а на неї вже розвісити одяг чи постільну білизну. Або ж придбати спеціальну розкладну конструкцію для сушіння білизни. У той же час приміщення повинне добре провітрюватися, щоб на речах, на стелі та стінах не утворювалася пліснява через надмірну вологість.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео