Лайм

Нічого це не змінить: Осадча жорстко прокоментувала антивоєнну промову Земфіри

Ведуча показала реальну "підтримку" російської співачки

9 жовтня під час концерту в Лімассолі (Кіпр) Земфіра вперше відкрито висловилася зі сцени про війну в Україні. Російська співачка заявила: "Сьогодні 228 день пекла, яке стало реальністю. Я весь цей час багато думала, говорила з собою про це. Я не люблю і не вмію говорити зі сцени, але я кожен день молюся, щоб ця війна припинилася. Щоб моя країна припинила цю війну".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Zемфіра (@zemfira_genius)

Промова Земфіри миттєво розлетілася мережею, і деякі українці поспішили подякувати їй за підтримку. У відповідь на це Катя Осадча нагадала, якою була позиція Земфіри від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Перестаньте репостити Земфіру. Сказала - добре. А 24 і 26 лютого на величезних сольниках у Москві НЕ СКАЗАЛА, а тоді це було дуже важливо і могло змінити перебіг подій, коли в перші дні людей ще можна було підняти проти, - написала українська ведуча в Instagram-історіях. - А зараз це вже таке. Дякую, звичайно, але нічого це вже не змінить".

Фото: instagram.com/stories/kosadcha

Також Осадча поділилася постом українки на Кіпрі, яка була на концерті у Лімассолі. За словами Каті Козачук, на вході до концертної зали у людей відбирали українські прапори. Свій вона пронесла у кишені, щоб передати улюбленій співачці, але Земфіра не захотіла його розгортати.

"Я прорвалася крізь натовп зі своїм прапором, тому що вірила в її щирість. І коли я таки дійшла, мені вдалося докинути його їй просто під ноги. Секунда, світло гасне, артистка з кам'яним обличчям піднімає мій прапор і не розгортаючи забирає його за лаштунки, - написала дівчина. - Більше її для мене не існує. І, сподіваюся, для більшості українців, які вчора були на концерті і теж бачили весь цей цинізм".

Фото: instagram.com/stories/kosadcha

  • Земфіра і раніше не поспішала називати речі своїми іменами. 24 лютого вона обмежилася публікацією чорного квадрата та написом "Ні війні" в Instagram. Пізніше співачка виїхала з РФ та випустила антивоєнну пісню "Мясо".
  • Раніше український поет Артем Полежака опублікував вірш про Земфіру. Він нагадав, що ще у 2016 році на концерті у Вільнюсі співачка вилаялася на український прапор та наказала його прибрати із зали.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці