Лайм

Фільм про війну в Україні "Life to the Limit" показали в Берліні: як пройшла прем'єра

20 грудня стрічку пренезтують у Києві

15 грудня у Берліні відбувся показ українського документального фільму "Life to the limit" - про війну в Україні, яка триває з 2014 року.

Авторами стрічки виступили Павло Пелешок та Юрій Іванишин. У 2016 році вони стали продюсерами фільму "Зима у вогні: Боротьба за свободу України", який був номінований на премію "Оскар". Після церемонії в Лос-Анджелесі вони, як військові, повернулися на фронт на Сході України, а через 5 років, уже ветерани війни, на основі спогадів та власного відеоархіву зробили фільм про те, як почалася російська війна проти України.

Прем'єра документальної стрічки "Life to the Limit" мала відбутися навесні 2022 року на Міжнародному кінофестивалі у Каннах, але 24 лютого змінило все. Авторам знадобилося ще кілька місяців, щоби фільм актуалізувати з урахуванням початку повномасштабної війни. Фільм було завершено у жовтні, розповів Укрінформ Юрій Іванишин.

Фото: Апостроф

Він також пояснив, що цим фільмом вони з друзями хотіли донести до світової спільноти думку, яка "дуже проста: путін вас обманює". Україна 400 років бореться із російською імперією.

"Ця боротьба не може закінчитися нічим, імперія має розпастись, і тоді українці стануть вільними", - зазначив Іванишин.

Фото: Апостроф

Прем'єра фільму відбулася у Берліні, бо це – "прогресивна столиця Європи".

20 грудня стрічку покажуть у Києві, показ відбудеться у кінотеатрі "Жовтень". Фонд Конрада Аденауера, один із основних організаторів показу, працює над тим, щоб продемонструвати фільм в інших країнах. Є пропозиції від неурядових організацій.

Фото: Апостроф

Автори фільму сподіваються, що їхня робота буде показана на великій кількості цифрових платформ і світ побачить правду. Іванишин зазначив, що автори фільму свідомо відмовилися від фестивальної історії, адже за таких часів немає року-двох для того, щоб займатися цим.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни