Лайм

Топ-5 простих способів запобігти появі конденсату на вікнах

Врахуйте ці рекомендації

Якщо повітря в приміщенні тепліше за температуру за вікном, на вікнах може з'являтися конденсат. Взимку волога накопичується швидше, що може призвести до появи вологих плям та грибка на стінах, укосах, підвіконнях та рамах. Щоб вирішити цю проблему, варто спробувати кілька перевірених способів.

1. Вчасно видаляйте вологу

З надмірною вологістю в приміщенні слід боротися до того, як вікна запітніють. Для цього існують як спеціальні вологопоглиначі та осушувачі повітря, так і нетрадиційні методи. Наприклад, ви можете насипати в носок наповнювач для котячого туалету, зав'язати його та покласти на підвіконні. Також гарним рішенням буде поставити миску із сіллю чи содою.

Читайте по темі: Чим протирати вікна, щоб вони не потіли: 4 ефективні засоби.

Фото: Getty Images

2. Впустіть повітря

Закриті вікна та двері у зимові місяці сприяють утворенню конденсату. Провітрюйте приміщення, відкривайте вікна хоча б на 20 хвилин на день, і це допоможе значно знизити ризик надмірної вогкості. Вікна слід відкривати також під час приготування їжі, сушіння одягу, після душу.

3. Поліпшіть ізоляцію стін

Якщо конденсат став постійною проблемою у будинку, найкращим рішенням буде якісна ізоляція стін. Це не тільки збереже тепло в будинку і знизить витрати на опалення, але й позбавить конденсату і грибка на стінах.

Читайте по темі: Як і чим найкраще утеплити балкон: докладна інструкція.

Фото: Getty Images

4. Тримайте температуру під контролем

Підтримка стабільної температури в приміщенні запобігає надмірному охолодженню вікон та інших поверхонь для утворення конденсату. Опалення не обов'язково має бути включене постійно, але бажано, щоб батареї працювали в найхолодніші періоди або вночі.

5. Перемістіть кімнатні рослини та меблі

Кімнатні рослини, що живуть на підвіконнях, природно виділяють вологу в повітря. Рекомендується прибирати їх від вікна в холодні місяці, щоб зменшити кількість вологи. Меблі біля стін також слід відсунути якнайдалі, щоб забезпечити більш вільну циркуляцію повітря.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків